Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una quarantena de voluntaris participen a Sant Miquel en un curs bàsic de prevenció d’incendis

La lògica, la serenitat i l’organització, factors que es subratllen a l’hora d’afrontar la intervenció en un foc
Les sessions s'imparteixen al local social Rossend Montané
Les sessions s'imparteixen al local social Rossend Montané

dilluns 15 abril 2013

Aquest dissabte al matí s’ha celebrat la primera de les dues sessions d’un curs bàsic de prevenció d’incendis forestal que, sota el guiatge dels agents rurals de la Generalitat, estan rebent al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola una quarantena de voluntaris provinents de 8 ADf’s. La primera sessió d’aquest dissabte ha comportat incidir en els coneixements que han de tenir els voluntaris a l’hora d’afrontar una situació d’incendi. Dissabte d’aquesta setmana el curs es clourà, incorporant una sessió pràctica.

Un dels agents rurals de la Generalitat que imparteix les sessions és en Raimon Mestres. Ell mateix destaca la capacitat de regeneració de els ADF’s, amb la incorporació de voluntaris joves que cal que es formin en cursos com els que s’imparteixen ara a Sant Miquel. (àudio)

Durant la seva exposició, Raimon Mestres va posar l’accent en factors com el coneixement de la lògica del foc per a combatre’l, en funció de les circumstàncies del moment. També incidia en la importància de l’organització, amb la necessitat de posar-se a les ordres dels professionals.(àudio)

Els agents rurals també han recordat que del 15 de març al 15 d’octubre està prohibit fer foc. Del 15 de març al 14 de juny es poden concedir permisos excepcionals per la crema de restes de treballs agrícoles o per actes vinculats a la cultura popular. Del 15 de juny al 15 de setembre, període de m`ximk risc d’incendis, aquestes autoritzacions no es donen, llevat d’algun cas aïllat i ben justificat. Raimon Mestres recordava que als ajuntaments es poden tramitar aquestes sol·licituds de permisos i reconeixia com a “exemplar” la implicació que en aquest àmbit tenen tant l’Ajuntament d’Olèrdola com l’ADF del municipi.(àudio)

Dissabte d’aquesta setmana que ve es fa la segona i darrera sessió del curs bàsic de prevenció d’incendis. El dissabte 27 es farà la sessió del curs avançat i per dissabte 4 de maig s’ha programat el curs de gestió de medi ambient.

Escolta l'entrevista a Raimon Mestres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions