Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Bosquet de Sant Miquel es millora amb més vegetació

L’Ajuntament ha plantat 16 arbres i 40 plantes a la zona, netejant branques i fent una desbrossada selectiva

dimecres 14 desembre 2022

Aquest mes de novembre, l'Ajuntament d’Olèrdola va encarregar a l'empresa que gestiona la jardineria i conservació d'espais verds, Nou verd, una reforestació de la zona del Bosquet de Sant Miquel, “molt malesa pels forts vents i la excessiva tala d'arbres que es va fer fa uns anys”, tal i com s’ha assenyalat des de la regidoria de Medi Natural. Aquesta actuació és el resultat d'una demanda de veïns de Sant Miquel i  l'equip de govern volia executar-la com una actuació paral·lela i integrada amb el projecte del pavelló Esportiu municipal. El regidor d’urbanisme i serveis municipals, Juanma Samblás, indicava que aquesta “petita repoblació” va sorgir d’aquests contactes veïnals.(àudio)

Per tal d'obtenir més informació sobre la realització del projecte del pavelló, l'equip de Govern va demanar la redacció d'un Pla de viabilitat que ha aportat una visió diferent del projecte inicial que es va presentar i amb el que s'exposen unes idees més realistes, adequades a la realitat del nostre municipi i situació, i que integra el Bosquet a l'espai lúdic-esportiu del pavelló de referència.

D'altra banda, per iniciativa d'alguns veïns de Sant Miquel es va realitzar una reunió amb el Regidor d'urbanisme i la regidora de Medi Natural, per explicar la situació i tenir un espai d'escolta de les idees que volien exposar sobre com millorar El Bosquet.

L'equip de Govern va estudiar les idees exposades i va decidir començar amb les primeres actuacions per recuperar El Bosquet: plantada d’arbres de diferents alçades i maduresa, arbustos, poda selectiva de branques ja existents i desbrossada selectiva. Així  l’Ajuntament ha plantat 16 arbres i 40 plantes a la zona, netejant branques i fent una desbrossada selectiva

Aquestes actuacions tenen per objectiu inicial la recuperació de l'espai que havia quedat poc poblat i que, amb manca de pluges i l'exposició de les hores de sol, estava perdent la capacitat fèrtil i es tornava més àrid. (àudio)

El Servei de medi farà un seguiment de la nova plantació per acompanyar el seu arrelament i donar més garanties de vitalitat.

Juanma Samblás manifestava que el projecte del pavelló “és viu” però ara es trobava en “stand by” perquè s’estan avaluant les seves funcionalitats i com dinamitzar la futura instal·lació. El regidor subratlla que cal que la inversió sigui viable i per això era necessari un estudi com el que va elaborar la Diputació per fonamentar els costos de manteniment i possibles usos.(àudio)

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions