Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una veïna de Moja exposa en un llibre l’experiència de tenir un fill amb cardiopatia congènita

Sílvia Vidal mostra les vivències compartides amb el seu fill Eloi a“Cardiopatías Congénitas. Un mundo de historias 2”

dilluns 12 març 2018

Conèixer l’experiència d’altres famílies que passen per dificultats similars pot ser d’una gran ajuda per afrontar els reptes amb esperança. Amb aquesta motivació altruista, Sílvia Vidal, veïna de Moja, va accedir a mostrar en un llibre la seva experiència de tenir un fill amb cardiopatia congènita. La vivència es recull en el llibre “Cardiopatías Congénitas. Un mundo de historias 2”, un volum que inclou 20 històries reals de nens amb cardiopaties congènites.

La Sílvia i el Ramon són pares de la Laia, de 6 anys,  i de l’Eloi, de 20 mesos. A les 22 setmanes de gestació de l’Eloi, els metges van comunicar que el nen tenia la cardiopatia congènita “Tetralogia de Fallot”. En el capítol del llibre dedicat a l’Eloi, la Sílvia explica el moment en què van rebre la notícia, com van viure el part i la posterior operació a cor obert abans de que l’infant complís 6 mesos. En el sincer i emotiu relat de Sílvia, tampoc hi falten les referències a com la germana gran de l’Eloi va viure amb maduresa l’experiència, transmetent ànims a la seva mare.

Sense ocultar neguits i pors inevitables, les conclusions del capítol estan carregades d’esperança. Avui l’Eloi és un nen “sa, fort i alegre” . També “feliç, com tota la família”, que està més unida que mai.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Sílvia Vidal explica que va contactar amb el col·lectiu de mares que va elaborar el primer llibre perquè buscava conèixer experiències similars a la seva. A l’hora de preparar el segon llibre, li van proposar a la Sílvia que expliqués la història de l’Eloi.(àudio)

Tal i com van fer amb ella les històries que va llegir en el primer llibre, ella vol ajudar amb el seu relat a altres famílies en aquest segon volum de “Cardiopatías Congénitas. Un mundo de historias”. Per a Sílvia Vidal, conèixer històries reals és d’una gran ajuda per a famílies que es troben en una situació similar.(àudio)

El llibre està autoeditat per les famílies i la recaptació que s’obté es destina a l’Associació Cardiopaties Congènites Cor Barcelona, que dóna suport a la investigació per tractar aquestes cardiopaties i forma a metges per a operar-les. Del primer volum es van vendre 2.000 exemplars i del segon, en poques setmanes, ja se’n porten 700. L’experiència està tenint molt ressò mediàtic i l’energia encomanadissa que transmeten les mares no té fronteres. Fins i tot han aconseguit ser rebudes en audiència al Vaticà pel Papa Francisco, el proper 1 d’agost.(àudio)

Les persones que desitgin adquirir el llibre el poden demanar a l’adreça de correu electrònic unmundodehistorias@hotmail.com o bé buscar-lo a Amazon.

A Vilafranca s'han establert dos punts : a la botiga de teles "El cosidor", del carrer de la Font número 7; i a la cafeteria Va de Gust, a la rambla Nostra Senyora 45.

 

Escolta l'entrevista a Sílvia Vidal, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquíun

Document Actions