Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una visita gratuïta permetrà aquest diumenge conèixer com ha avançat des del segle XIX el coneixement del jaciment d’Olèrdola

La visita està emmarcada en les Jornades Europees d’Arqueologia

divendres 14 juny 2019

Aquest diumenge , dins de les Jornades Europees d’Arqueologia, s’ha  programat a dos quarts de 12 la visita  guiada gratuïta  “Olèrdola i l'arqueologia. Del segle XIX al segle XXI”.

La visita permetrà conèixer com d'ençà que el 1806 Alexandre de Laborde publiqués dos gravats d’Olèrdola, la recerca en aquest emplaçament  no s'ha aturat, si bé han canviat les teories i els mètodes de treball i anàlisi. 

Historiadors i erudits com Puig i Lucà, Pròsper de Bofarull, Finestres, Hernández Sanahuja i Milà i Fontanals; arquitectes com Domènech i Muntaner i Puig i Cadafalch; arqueòlegs com Bosch Gimpera, Agustí Duran, Jose Colomines i Maties Pallarès són alguns dels noms històrics que han contribuït  a conèixer Olèrdola. La visita la conduiran Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia; i l’arqueòleg Xavi Esteve, amb el propòsit de situar com s’han fet les excavacions en cada moment i quina informació se n’ha obtingut.

Més informació a la web de la seu d'Olèrdola del MAC

Document Actions