Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una visita i taller al Conjunt d’Olèrdola permetrà conèixer aquest diumenge què ens expliquen 1.000 anys després unes restes òssies

L’activitat, programada a les 11.00, s’inscriu dins de la Setmana de la Ciència

divendres 08 novembre 2019

La seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia participa aquest diumenge en els actes de la Setmana de la Ciència mostrant quines dades es poden extreure de l'estudi dels dos cementiris que tenia la ciutat medieval: el de l'església de Sant Miquel i el de la de Santa Maria. Amb aquest objectiu, de la mà de l’arqueòleg Xavier Esteve,  es visitaran a partir de les 11 del matí les dues necròpolis per conèixer com eren les tombes i els rituals funeraris en aquell moment.

Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, recordava que hi ha registrades 260 sepultures: un centenar a l'entorn de l’església de Sant Miquel i 160 al Pla dels Albats.(àudio)

Posteriorment l'antropòloga Núria Armentano oferirà un taller d'antropologia física i forense. Amb un esquelet i altres restes òssies detallarà com es determinen l'edat, el sexe i les patologies dels individus. Ho avançava Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia.(àudio)

La jornada de diumenge és de portes obertes i l’activitat es pot realitzar de manera gratuïta.

Per més informació i inscripcions es pot consultar el web del MAC Olèrdola

El servei de ràdio a la carta està temporalment fora d'ús

 

 

Document Actions