Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una visita organitzada per l’Ajuntament ha difós joies patrimonials de Sant Pere Molanta

La ruta de dissabte ha inclòs la visita al celler antic de la masia Font-Tallada

dimarts 27 novembre 2018

Aquest dissabte al matí l’Ajuntament d’Olèrdola organitzava una nova ruta guiada gratuïta pel patrimoni del municipi. En aquesta ocasió, per primera vegada, tocava el torn de visitar joies patrimonials de Sant Pere Molanta i els seus voltants, de la mà de l’empresa de serveis culturals Tríade. A la cita hi van respondre una vintenta de participants, provinents de Sant Pere Molanta, Can Trabal, Vilafranca i Barcelona.VisitaSPM2.jpg

El punt de trobada va ser la plaça de l’Església.Allà es va poder visitar el mil·liari romà, la tomba visigòtica, les tombes medievals, així com la pròpia  església de Sant Pere Molanta, del s.XVIII. En el seu interior es va poder admirar la imatge de fusta de Sant Pere ,de Josep Maria Camps, qui va treballar amb Gaudí. Un dels centres d’interès de la jornada va ser la visita a l’emblemàtica masia Font-Tallada, del 1.742. Amb el seu propietari, Alfons Alsina, es va poder visitar el celler antic, les antigues  eines agrícoles i les premses de vi que es conserven en molt bon estat. En aquesta masia hi van viure fins a 5 generacions de la família Torres de Bodegues Torres.

Per arrodonir la visita, es va caminar fins el Castellot de la Barquera, on es podien veure  les poques restes històriques del castell medieval. Des d’allà els participants van gaudir d’un excel·lent  mirador.

Document Actions