Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una visita permetrà conèixer aquest diumenge els resultats de les darreres excavacions arqueològiques a Olèrdola

La visita s’ha programat a les 11.00h, al Conjunt monumental. L’activitat és gratuïta amb l’entrada al recinte

dimecres 16 març 2022

Durant els mesos de novembre i desembre de 2021 es van realitzar excavacions arqueològiques a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia que van treure a la llum troballes molt rellevants. Qui desitgi saber-ne més té l’oportunitat de participar aquest diumenge, a les 11 del matí, en una visita guiada que permetrà conèixer els resultats d’aquests treballs arqueològics.

La troballa més rellevant va ser la d'un crani humà tallat, d’època ibèrica. El ressò mediàtic que va obtenir aquesta resta va fer que altres resultats destacats de les excavacions no es coneguessin tant. És el cas del nou tram excavat de muralla o de la nova torre. Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, explicava que ara el crani s’haurà de restaurar i consolidar per després poder ser ja exposat, dins d’aquest 2022, a la mateixa seu d’Olèrdola del Museu. (àudio)

L’excavació d’un nou tram de la muralla suposava donar continuïtat als treballs iniciats fa 100 anys, quan amb l’impuls de l’Institut d’Estudis Catalans es va excavar el tram visible de muralla i es va iniciar la restauració de l’església de Sant Miquel. (àudio)

La descoberta d’una 5a torre és una altra de les troballes significatives de les darreres excavacions. Els arqueòlegs ja intuïen la seva existència, tal i com assenyala Núria Molist.(àudio)

El preu de la visita d’aquest diumenge està  inclòs en el preu d'entrada al recinte. És imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat 

Escolta l'entrevista a Núria Molist, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions