Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una voluntària que ara està a l’ADF d’Olèrdola ha estat clau per impulsar un protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències Masclistes a les ADF

Carme Capdevila Albor ha donat a conèixer el seu cas al magazín “Penedès en Xarxa”
Carme Capdevila Albor
Carme Capdevila Albor

dimecres 06 març 2024

 

Carme Capdevila Albor és una voluntària que actualment està vinculada a l’ADF Rossend Montané d’Olèrdola. Quan estava en una altra ADF va patir fa dos anys una situació d’assetjament per raó de gènere, segons ella mateixa ha exposat aquest dimarts al matí a Canal 20-Ràdio Olèrdola durant un espai del programa “Penedès en Xarxa” dedicat al 8M.  La seva insistència ha estat clau per impulsar un Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències Masclistes a les ADF. Carme Capdevila indica que aquest protocol ja està aprovat i “hi ha la previsió d’incloure’l” en el decret de la Generalitat que ha de regular les ADF. Capdevila explica que quan va traslladar el seu cas a la Federació d’ADF’s Penedès-Garraf “no van saber com procedir” i la qüestió va acabar tractant-se al Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya, que va convocar  un procés de debat i consulta per acabar elaborant el Protocol.(àudio)

Un dels continguts del Protocol que destaca Carme Capdevila és que es crea una comissió que vetllarà pel tractament de qualsevol possible cas de violències masclistes que es comuniqui.(àudio)

Per a Carme Capdevila aquests dos darrers anys han estat molt durs. Assenyala que li ha afectat “moltíssim” haver lluitat per evitar que no es reprodueixin situacions d’assetjament.(àudio)

En un món on el voluntariat masculí és àmpliament majoritari, Capdevila és de les poques dones que té la capacitació per a ser coordinadora operativa d’ADF. Subratlla que s’estima “moltíssim les ADF” i li agradaria que en formessin part “més homes i més dones”.

Carme Capdevila és veïna de Castellet i la Gornal i actualment és Jutgessa de Pau d’aquest municipi.

Escolta les declaracions de Carme Capdevila a Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions