Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada a Can Trabal ha tancat aquest dissabte la campanya “Olèrdola recicla!”

Durant la xerrada s’ha recordat la possibilitat que tenen els veïns de reciclar la fracció orgànica amb l’autocompostatge
Moment de la xerrada a Can Trabal, aquest dissabte
Moment de la xerrada a Can Trabal, aquest dissabte

dimarts 21 febrer 2017

Una xerrada feta aquest dissabte al migdia a Can Trabal ha estat el darrer dels actes públics convocats dins de la campanya “Olèrdola recicla!”. La campanya s’ha fet a Olèrdola des del passat mes de novembre i ha inclòs la realització de cinc xerrades informatives, la convocatòria de tallers de reciclatge, el lliurament de recursos per a fer més fàcil el reciclatge i la visita porta a porta a establiments i a les llars per a recordar com evitar residus i com reciclar adequadament quan els generem.

Tal i com ja va passar fa quinze dies a Daltmar, aquest dissabte a Can Trabal es va recordar que els veïns d’aquesta urbanització no tenen recollida “porta a porta” però sí que  tenen a la seva disposició la possibilitat de reciclar la fracció orgànica a través de l’autocompostatge. El regidor de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Juanma Samblás, subratllava que a més del benefici medi ambiental que comporta també suposa poder obtenir  una bonificació del 15% en la taxa de recollida de brossa.(àudio)

Des d’aquest 2017, una altra recollida implantada al municipi és la de restes de poda. S’ofereix porta a porta un cop al mes a cada nucli i la resposta dels veïns està sent molt receptiva, tal i com indica el mateix Juanma Samblás.(àudio)

El regidor de medi natural fa notar que amb campanyes com la que s’ha fet al municipi aquestes setmanes, el propòsit que es busca és el d’augmentar el percentatge de brossa que es recicla al municipi. Amb dades del 2015, el percentatge de reciclatge era del 45%, quan en l’inici del porta a porta la xifra va arribar a ser del 55%.(àudio)

Samblás destaca que campanyes com les realitzades aquests dies es poden fer gràcies a la Mancomunitat Penedès Garraf. Tenen una incidència entre la ciutadania i permeten seguir fent pedagogia sobre la necessitat de gestionar amb consciència mediambiental els nostres residus.

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions