Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xerrada a Sant Pere Molanta permet difondre consells pràctics per estalviar

Elaborar un pressupost domèstic i atendre l’etiquetatge dels electrodomèstics, dues de les recomanacions
Moment de la xerrada, aquest dijous a la tarda
Moment de la xerrada, aquest dijous a la tarda

divendres 28 juny 2013

Controlar les despeses domèstiques a través d’un pressupost o implicar a tota la família en un consum responsable, han estat algunes de les recomanacions que aquest dijous a la tarda s’han ofert durant la xerrada “Economia domèstica”. Convocada per l’Ajuntament d’Olèrdola, dins dels actes de la Setmana Europea de l’energia sostenible, la xerrada s’ha fet al Casal d’Avis de Sant Pere Molanta i ha estat impartida per Rufino Manzano, tècnic del Servei de Consum de la Diputació de Barcelona.

Manzano ha subratllat la importància de ser conscients de que els recursos són escassos i ha destacat que amb la nostra actuació quotidiana podem contribuir a reduir el consum energètic.(àudio)

En la xerrada s’ha posat l’accent en la necessitat de planificar la nostra economia per a saber què fem amb els nostres ingressos. Es tracta de saber si som capaços de reduir les nostres despeses i diferenciar quina part necessitem per a viure i quina no. Aquest exercici ens avocarà a un consum responsable i també farà més fàcil tenir capacitat de fer front a imprevistos. A la vegada, també comporta un valor educatiu perquè s’ofereix un model de responsabilitat a les noves generacions.

Entre els consells pràctics que s’han assenyalat, es recomana que les quotes mensuals no superin el 30% dels ingressos i no ajornar mai el deute de targetes bancàries. També es creu convenient confeccionar menús, comprar aliments de temporada i aprofitar les rebaixes. Altres recomanacions d’economia domèstica són que tres mesos abans de finalitzar les pòlisses d’assegurances s’analitzin altres opcions i es compari entre diferents ofertes.

En l’àmbit de l’estalvi energètic, Rufino Manzano fa notar la importància de comprar electrodomèstics etiquetats com a classe "a", que garanteixen un menor consum energètic.(àudio)

Altres mesures senzilles d’aplicar per a estalviar i amb una incidència notable en la reducció de consums són tenir uns correctes aïllaments a la llar, així com tenir en compte que només són necessaris 10 minuts per a ventilar habitacions.(àudio)

També és important entendre la nostra factura de l’aigua per veure on són les recàrregues i poder controlar. Apagar llums quan no siguin necessaris, utilitzar bombetes de baix consum i analitzar quines tarifes de telefonia ens convenen són altres dels consells que es van anar detallant en aquesta didàctica xerrada.

Escolta l'entrevista a Rufino Manzano, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions