Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ús continuat del nou camí asfaltat que evita el pas de tractors per l’interior de Sant Miquel

Els pagesos indiquen que aquest camí “ha anat molt bé” però demanen una millor senyalització
Els tractors ja utilitzen el vial des del 31 d'agost
Els tractors ja utilitzen el vial des del 31 d'agost

dijous 13 setembre 2012

Des del darrer dia del mes d’agost, ja està en servei el nou camí asfaltat que evita el pas de tractors per l’interior del nucli de Sant Miquel d’Olèrdola. L’entrada en funcionament d’aquesta via coincideix amb el període de major intensitat dels treballs de la verema al Penedès. Les obres han consistit en  connectar el carril d’acceleració d'accés a la C15 que surt de la benzinera, en direcció Vilafranca, fins a l’eix Rossend Montané.

El tram asfaltat té una longitud de 120 metres i el pressupost d'execució ha estat de 20.000 euros, finançats per l’Ajuntament d’Olèrdola.

Després d’aquests primers dies d’ús , els viticultors assenyalen que aquest nou camí “ha anat molt bé”, per bé que creuen que cal una millor senyalització que indiqui l’existència d’aquesta nou vial als tractors usuaris del carril d’acceleració.

Joan Montané, viticultor veí d’Olèrdola i membre de JARC, recorda que aquest vial neix del treball conjunt entre organitzacions agràries, Ajuntament i Consell Comarcal. Aquests dies s’ha detectat tractors que, per descuit, passaven de llarg del vial i s’incorporaven a la C15. Per això considera que cal millorar la senyalització(àudio)

Els viticultors assenyalen que calia resoldre, a l’altura de Sant Miquel, aquesta connexió en el vial de servei de la C15 en direcció Vilafranca. La direcció General de Carreteres proposava una solució que no acceptaven els pagesos, tal i com recorda Joan Montané(àudio)

Les obres d’asfaltat del vial s’han fet durant aquest mateix mes d’agost, la qual cosa ha impedit que els pagesos poguessin conèixer amb temps aquesta nova opció de recorregut de que disposen des del 31 d’agost.(àudio)

A més de facilitar els trajectes dels tractors i d’eviatr molèsties als veïns de Sant Miquel, aquest nou vial també reverteix en un millor accés a empreses instal·lades al municipi, com el celler de Cal Berger

Document Actions