Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns de Daltmar proposaran que la partida de pressupostos participatius es dediqui a instal·lar al municipi càmeres de seguretat lectores de matrícules

L’Ajuntament anuncia que es valora implantar una primera experiència en les entrades de Sant Miquel d’Olèrdola
Moment de la xerrada celebrada aquest dimarts a Daltmar sobre el pressupost participatiu
Moment de la xerrada celebrada aquest dimarts a Daltmar sobre el pressupost participatiu

dimecres 20 febrer 2019

La seguretat és una de les preocupacions presents entre els veïns del municipi. Així es va expressar aquest dimarts al vespre a Daltmar en la primera de les cinc xerrades informatives convocades per l’Ajuntament d’Olèrdola per a exposar el funcionament dels pressupostos participatius. El procés té per objectiu que la ciutadania del municipi major de 16 anys decideixi el destí de 80.000 € del capítol d’inversions del pressupost municipal d’aquest 2019. I entre els assistents a la reunió de Daltmar va aparèixer la proposta de dedicar part d’aquesta partida a la instal·lació al municipi de càmeres de seguretat lectores de matrícules.

El regidor portaveu del govern, Xavier Serramià, considerava que la proposta era lícita.(àudio)

Durant la xerrada, el mateix Serramià confirmava que l’Ajuntament està valorant implantar aquest mateix any una primera experiència d’instal·lació al municipi d’aquestes càmeres a les entrades de Sant Miquel.(àudio)

Xavier Serramià, que és també regidor de governació, assenyalava que al municipi els dos punts on més incidències de seguretat s’havien registrat eren Sant Miquel i Daltmar. També va voler subratllar que les dades estaven per sota de la mitjana de la comarca, segons informen els mateixos Mossos d’Esquadra.

En la sessió es va exposar que per a ser acceptades les propostes i passar a poder ser votades en la fase final del procés de participació,  havien de ser inversions que no comportessin despeses estructurals afegides de manteniment. Altres requisits són els d’haver de ser de competència municipal, que es puguin executar el 2019 i no beneficiessin a entitats privades. En cas de ser necessari per a triar el màxim de 10 propostes finalistes, es tindrien en compte igualment que les propostes incideixin en serveis públics bàsics, arribin al conjunt del municipi o comportin un benefici ecològic.

La sessió es va fer en el despatx de la Junta de Compensació, un espai insuficient per acollir l’afluència de veïns i això va fer que la meitat dels assistents haguessin de seguir la reunió des de l’exterior. Xavier Serramià posava en valor l’assistència de veïns a la reunió i assenyalava que la ciutadania cada vegada va assumint que decisions com la dels pressupostos municipals els afecta directament.(àudio)

El període per a formular propostes d’inversions s’obrirà el 4 de març i s’allargarà fins l’11 de març. Després de valorar-se les propostes i publicar les finalistes, es podrà escollir la que es desitgi entre el 18 i el 28 de març. Cada veí només podrà votar una única proposta.

Es podrà participar a través d’internet, a la web municipal, o bé presencialment a l’Ajuntament d’Olèrdola en horari de 7:30h a 15:00, de dilluns a divendres.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions