Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Veïns i empreses del municipi mantenen l’acció solidària de donar material a centres de salut

Grups de veïns donen mascaretes i bates que han elaborat i empreses d’Olèrdola han fet aportacions de bates, mascaretes i gel hidroalcohòlic
Mostra d'una de les bates elaborades per una veïna de Sant Pere Molanta
Mostra d'una de les bates elaborades per una veïna de Sant Pere Molanta

divendres 27 març 2020

 

Durant aquests dies de crisi sanitària provocada pel COVID-19 estan apareixent a Olèrdola nombroses mostres de solidaritat. Una significativa proporció de la societat civil i del teixit empresarial del municipi s’està implicant per a fer aportacions de material als centres de salut.

Així, des del Consorci Sanitari del Penedès i Garraf han confirmat que empreses d’Olèrdola han fet arribar a l’Hospital Alt Penedès bates, mascaretes o gel hidroalcohòlic durant aquesta darrera setmana. Ha estat el cas de  Bombons Cudié,  Cellografia Gerosa,  Fiberpool Iberica,  Grammer Automative,  Pastisseria la Granja i Embotits Mitjans. Aquests són els noms de les empreses de les que té constància l’Hospital, tot i que també s’ha assenyalat que s’han rebut altres donacions sense poder-ne especificar el nom, provinents igualment del municipi.

A més de les empreses, arreu del municipi han aparegut iniciatives per a fabricar materials des de casa. Grups de veïns recerquen i preparen material per a elaborar bates i mascaretes. Un exemple d’això ha estat un grup de veïns de Sant Miquel, sorgit a partir d’un grup veïnal de whatsapp. Aprofitant el material cedit per l’empresa Toende, de fabricació de matalassos i propietat d’un veí de Sant Miquel, han pogut elaborar i aportar una primera remesa de mascaretes a l’Hospital de Reus.

A Sant Pere Molanta un grup de veïnes, impulsat per Cinta Bertran i Ingrid Alabreda, es coordina amb “Omplim Magatzems”, un moviment de voluntaris per fabricar material sanitari contra el coronavirus. En només 48 hores han activat a 13 persones. Ja han fet un primer lliurament de bates i aquest divendres reparteixen material per a fer mascaretes, tal i com confirma Ingrid Alabreda.(àudio)

Alabreda explica que iniciatives com aquestes sorgeixen després de les preocupants informacions sobre la falta de material que tenen a la seva disposició els professionals sanitaris.(àudio)

El grup no es planteja fites concretes de producció ni terminis de lliurament. Però sí que disposen del material suficient com per a poder lliurar en pocs dies per a esterilitzar “centenars de mascaretes”.(àudio)

Tant el lliurament del material com  la recollida posterior estan centralitzats per una única persona, mantenint les recomanacions sanitàries. Qui vulgui participar en aquest grup o vulgui més informació, pot escriure un correu electrònic a olerdolasolidaria@gmail.com

Altres iniciatives solidàries presents a Olèrdola organitzen a veïns de Daltmar i de Moja, en alguns casos posant-se en contacte amb iniciatives ja sorgides en municipis veïns com Canyelles o Santa Margarida i els Monjos.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions