Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Victoria Fernández oferirà la xerrada de commemoració a Olèrdola del 8M

L’autora anuncia que tractarà sobre la construcció de personatges femenins a les novel·les. L’acte s’ha convocat l’11 de març, a les 20.00h, a Sant Pere Molanta

dijous 02 març 2023

L’acte de commemoració a Olèrdola del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, el protagonitzarà la jove escriptora Victoria Fernández. Serà a les 8 del vespre del proper dissabte 11 de març, al Local Molantenc de  Sant Pere Molanta. A continuació hi haurà un sopar de germanor obert a tota la ciutadania.

Victoria Fernández té 26 anys i és autora de la novel·la “Syrah i les filles de la vinya”, editada per Rosa dels Vents. La major part de la seva vida ha viscut a Daltmar i va anar a l’escola Circell de Moja. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola explicava que afronta amb il·lusió i ganes el repte d’oferir la xerrada de commemoració del 8 de Març al municipi. Abans que ella, han protagonitzat aquest acte convocat per l’Ajuntament la doctora Meritxell Arenas, l’enòloga Irene Alemany, la mestra Mercè Garcia, Fina Lorenzo de La Posada i la mestra Carme Ortoll. L’any passat l’acte va servir per estrenar el documental “8 dones d’Olèrdola”, de Carme i Andreu Ortoll. Des de la il·lusió d’haver estat triada per oferir la xerrada, Victoria Fernández també confessava sentir cert nerviosisme.(àudio)

Durant la xerrada Fernández parlarà sobre la seva trajectòria d’escriptora i posarà l’accent en la construcció de personatges femenins a les novel·les. Un dels seus propòsits és el de transmetre que la novel·la anomenada romàntica també pot ser feminista, amb dones protagonistes que surtin de l’estereotip de tenir com a motivació “enamorar”. Un exemple d’això és la protagonista de “Syrah i les filles de la vinya” , l’empoderada Jara Macabeu,una viticultora del Penedès de principis del segle XIX. (àudio)

Per Victoria Fernández, actes de commemoració com el que es farà el proper dissabte 11 de març són útils perquè contribueixen a crear referents.(àudio)

L’acte a Sant Pere Molanta és el primer en públic de Fernández després que aquest gener aparegués publicada la novel·la “Syrah i les filles de la vinya”. El 19 de març farà la presentació a Vilanova i el 15 d’abril a Vilafranca.

Sopar després de la xerrada

El sopar posterior a la xerrada anirà a càrrec del Bar del Local Molantenc. El preu del tiquet és de 15€ i els punts de venda són : Fleca Fontanals, La Posada i Carns Cal Ton de Sant Pere Molanta; i Queviures Mitjans i La Botiga de la Sílvia de Moja

Escolta l’entrevista a Victoria Fernández, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions