Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita guiada aquest diumenge a les darreres excavacions al Conjunt Monumental d'Olèrdola

L’activitat és gratuïta i es programa a les 12 del migdia, dins de les Jornades Europees de Patrimoni

divendres 16 setembre 2016

Acompanyats pels arqueòlegs que van dirigir les excavacions, aquest diumenge hi ha una excel·lent oportunitat de conèixer r de primera mà les últimes troballes al Conjunt monumental d’Olèrdola i gaudir d’un espai amb un excel·lent domini del paisatge penedesenc. L’activitat, inclosa dins de les Jornades Europees de Patrimoni, s’ha programat a les 12 del migdia i es centraran en les últimes intervencions dutes a terme al Pla dels Albats, com les realitzades a l'Església de Santa Maria, excavada el passat mes de juliol.

Les intervencions al suburbi de la ciutat medieval d’Olèrdola dutes a terme els anys 2015 i 2016 en el marc del projecte de recerca ECLOC (esglésies, cementiris i llocs entre els segles XI i XII) han permès avançar en el coneixement d’aquest extens espai que va créixer fora de les muralles de la ciutat. L’església de Santa Maria (segles X-XVI) ha estat excavada el passat mes de juliol i ha aportat significatives novetats arquitectòniques així com la troballa d’un mil·liari romà procedent de la Via Augusta, reutilitzat. Altres novetats es centren en la coneguda necròpolis de tombes excavades a la roca del Pla dels Albats -situada al voltant de l’església- i les àrees productives, entre elles una premsa de vi amb els seus dipòsits, una nova mostra de la importància que tenia la viticultura en els segles X i XI. Acompanyats pels arqueòlegs, es podran conèixer de primera mà els treballs i gaudir d’un espai amb un excel·lent domini del paisatge penedesenc.

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es fa una crida a assistir a la visita donat que el Pla dels Albats "és una joia del nostre patrimoni". El regidor de patrimoni, Pere Sadurní, destaca que es tracta “d’una oportunitat excepcional” per poder conèixer les excavacions dels dos darrers anys de la mà “dels arqueòlegs que ho han liderat, amb els seus descobriments, destacant l’església de Santa Maria i la premsa de vi”.

Document Actions