Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Vot fragmentat i resultats diferents per taula, tendències presents a Olèrdola en aquestes eleccions

Entre la primera i la tercera força política només hi ha una distància de 3 punts percentuals i 56 vots
Un moment de la votació a Sant Pere Molanta
Un moment de la votació a Sant Pere Molanta

dimarts 22 desembre 2015

Les eleccions generals a Olèrdola han evidenciat de nou allò que ja es ve constatant en altres convocatòries. No hi ha un comportament electoral  homogeni present en tots els nuclis i ,en funció de la taula, s’observen notables diferències.  Però més enllà dels casos específics, sí que es poden detectar algunes tendències  generals que també s’expressen a Olèrdola. En aquest cas, una circumstància comuna que ha marcat les eleccions al Congrés ha estat una major fragmentació del vot. En convocatòries d’anteriors cicles electorals, l’opció guanyadora acumulava percentatges de suports a Olèrdola que superaven el 40% dels vots emesos. Diumenge les diferències s’escurçaven. Així, entre la primera i la tercera força política només hi havia una diferència de 56 vots i una escassa distància de 3 punts en percentatge de vot. En Comú Podem guanyava amb el 23%, Democràcia i Llibertat se situava segona a una distància de 13 vots i assolia un percentatge del 22%, mentre que a ERC els seus 388 vots li valien una quota de suport electoral del 20%. Aquesta retallada de diferències entre els partits que obtenen més suports, així com la irrupció de noves formacions polítiques, han estat dues de els claus d’anàlisi que oferien representants de candidatures amb interventors i apoderats que aquest diumenge seguien el recompte electoral a Olèrdola.

Josep Sánchez, portaveu del grup municipal de CIU i candidat número 27 a la llista de Democràcia i Llibertat, reconeixia que no havien obtingut el millor resultat que esperaven però assenyalava que els resultats no són del tot dolents si es té en compte l’aparició de nous partits.(àudio)

Sánchez no és partidari de treure conclusions precipitades. En la taula de Sant Miquel, on voten també veïns de la urbanització de Daltmar, el triomf de Podem ha estat rotund. Però Sánchez també  feia notar que a Sant Pere Molanta, on hi voten també veïns de la urbanització de  Can Trabal, havia guanyat Democràcia i Llibertat.(àudio)

El portaveu de CiU a Olèrdola valorava que haver estat candidat havia estat per a ell una experiència “il·lusionadora i alliçonadora”.(àudio)

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olèrdola, Fina Mascaró, es mostrava del tot satisfeta pels resultats al municipi del seu partit. Els 388 vots assolits suposen incrementar en 229 vots el suport de les generals de 2011. Per Mascaró, aquest augment és producte de la bona política aplicada per ERC.(àudio)

ERC ha aconseguit fidelitzar a Olèrdola un suport electoral estable en el cicle electoral que s’encetava amb les eleccions europees i continuava amb les municipals, el 27S i aquestes eleccions generals. Des d’ERC també s’entén que aquests bons  resultats tenen a veure amb la feina que es fa des de l’àmbit local i comarcal per part d’ERC.(àudio)

Fina Mascaró posava l’accent en què les eleccions generals deixen a l’estat espanyol un panorama amb grans dificultats de governabilitat. (àudio)

ERC i Democràcia i Llibertat van ser les dues úniques candidatures que comptaven aquest diumenge al municipi amb presència d’apoderats i interventors.

Document Actions