Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Wifi Penedès està disposat a oferir els seus serveis a Can Trabal si existeix un mínim de 20 abonats

L’empresa assumiria la inversió d’instal·lar l’antena al terme municipal d’Olivella per garantir la cobertura
Moment de l'acte d'aquest dissabte a la tarda, a Can Trabal
Moment de l'acte d'aquest dissabte a la tarda, a Can Trabal

dilluns 22 abril 2013

La cinquena i darrera de les xerrades convocades a Olèrdola sobre la xarxa wi-fi va celebrar-se dissabte a la tarda, a Can Trabal, i el seu contingut va ser diferent a allò que s’havia exposat en les quatre anteriors convocatòries. Juntament amb Viladellops, Can Trabal és la zona del municipi on no arriba la cobertura de la xarxa municipal d’antenes wi.fi. La orografia ho ha dificultat, però s’ha plantejat una via que podria fer efectiva ben aviat l’arribada d’aquesta tecnologia. Perquè això sigui així, caldria que es reunissin dues condicions. Que existís un mínim de 20 abonats compromesos a donar-se d’alta del servei, i que l’Ajuntament d’Olèrdola i el d’Olivella acordessin la instal.lació d’una nova antena wi-fi que donaria cobertura a Can Trabal, instal.lada en un dipòsit d’aigües que es troba en el terme municipal d’Olivella. Si aquest doble requisit de permisos d’instal.lació i abonats es compleix, Wifi Penedès ha anunciat que assumiria la inversió d’instal.lar aquesta nova antena que permetria donar cobertura a la urbanització de Can Trabal.

El regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, explicava que s’han mantingut contactes amb l’Ajuntament d’Olivella i apuntava que en un principi no hi hauria d’haver cap dificultat perquè s’autoritzi aquesta instal·lació. El repte sembla que serà fer efectiu el compromís d’un mínim de 20 famílies, que hauran d’haver demostrat la seva voluntat ferma de contractar els serveis de Wifi Penedès adquirint l’antena que s’ha d’instal·lar a les seves llars per a rebre la senyal wi.fi.

A l’Andrea, una de les veïnes assistents a la xerrada d’aquest dissabte a la tarda, li semblava perfecte la possibilitat de connectar-se al wi-fi. A través d’Iberbanda, explicava que ara paga més de 40 euros per rebre un mega, quan amb Wifi Penedès en pagarà 15 i en rebria el triple. (àudio)

L’Andrea confia que s’assolirà aquesta xifra mínima de 20 famílies a Can Trabal.(àudio)

A la convocatòria de Can Trabal hi van assistir membres de la Junta de l’Àrea de Cultura, l’entitat més dinàmica del nucli. La Tània, una de les seves components, explicava que des de l’Àrea de Cultura es farien crides als veïns perquè coneguessin aquesta possibilitat i s’apuntessin.(àudio)

En la majoria de llars de Can Trabal no hi arriba ni el fil de coure, per això les connexions a internet es fan via mòbil o per Iberbanda.(àudio)

Abans d’arribar l’estiu, es preveu avaluar la xifra de famílies que s’han compromès amb Wifi Penedès. Per les sensacions recollides, tant per l’Ajuntament com per l’empresa, es confia que ben aviat es podrà assolir aquest requisit mínim de 20 famílies que faria viable la inversió d’instal·lar la nova antena.

Escolta les entrevistes a veïnes de Can Trabal assistents a la xerrada, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions