Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrada informativa a Sant Pere Molanta sobre la MAT

Organitzada per la Plataforma ”No a la Mat Alt Penedès”, s’ha convocat dissabte a les 19.00h al Local de la Societat

dimecres 23 març 2022

 

La plataforma “No a la MAT Alt Penedès” convoca per aquest dissabte a Sant Pere Molanta una xerrada informativa per exposar l’impacte que tindria el projecte de línia de Molt Alta Tensió (MAT) promogut  per l’empresa Forestàlia. La xerrada s’ha convocat a les 19.00h, al Local de la Societat, i s’iniciarà amb la presentació del grup “No a la MAT Alt Penedès”. Després intervindran Albert Montané, tècnic elèctric; i l’arquitecte tècnic Jordi Camell, ambdós membres de la Plataforma.

L’olerdolenc Albert Montané avançava a Canal 20-Ràdio Olèrdola que durant la xerrada pretén exposar l’impacte del projecte a partir de la pròpia informació de Forestàlia. Montané recorda que la MAT és “un monstre”, amb torres d’entre 50 i 90 metres d’altura i 35 d’amplada. A Olèrdola la línia travessa el terme municipal amb afectacions com la prevista al costat de l’antiga bòbila, amb una subestació que ocuparia una hectàrea. Montané també indica que travessaria prop de Can Torres o de Torreblanca.(àudio)

Montané també advertia que l’empresa ha presentat 2 ramals previstos que tindrien un gran impacte pel territori, amb la possibilitat de rodejar tot el polígon de Sant Pere Molanta i fer una línia soterrada a Can Torres.(àudio)

De l’estudi de la documentació efectuat per Montané també es desprèn un tercer ramal que connectaria la Serreta fins a Vilanova, passant entre Sant Miquel i Viladellops.(àudio)

Amb la xerrada de dissabte la Plataforma vol posar a l’abast dels veïns tota la informació disponible del projecte i animar-los a implicar-se en la plataforma.

 Escolta l'entrevista a Albert Montané, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions