Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrades als casals d’avis difonen consells per evitar accidents a la llar

La primera de les xerrades s’ha fet aquest dimarts a Sant Pere Molanta i dimarts que ve s’ha programat una altra a Moja
Moment de la xerrada, aquest dimarts a Sant Pere Molanta
Moment de la xerrada, aquest dimarts a Sant Pere Molanta

dimecres 26 març 2014

A la llar hi ha riscos d’accidents que en molts casos es poden evitar fàcilment. Oferir les recomanacions per a fer-ho és el propòsit de les xerrades sobre prevenció de riscos a la llar que ha organitzat l’Ajuntament d’Olèrdola a casals d’avis del municipi. Les xerrades estan adreçades especialment a la gent gran i la primera de s’ha fet aquest dimarts a la tarda al Casal d’Avis de Sant Pere Molanta.prevenci2.jpg

Laia Visa, la tècnica de l’empresa MAP encarregada d’oferir la sessió, va detallar com prevenir a les llars caigudes, cops, talls, cremades o ennuegaments. I què fer en cas de produir-se. Una de les recomanacions bàsiques és que deixem de fer “allò que ja pensem que no fem correctament”, amb mesures senzilles com anar ben calçat a casa, tenir els terres secs o mantenir les instal·lacions en bon estat.(àudio)

Les escales cal baixar-les a poc a poc i agafar-se a una barana, no carregar massa pes a l’hora de comprar, dosificar el pes de les prestatgeries i mai enfilar-se a cadires plegables. Per tenir una llar més segura, hi ha mesures senzilles com tenir manetes de barra a les portes, i no pas d’esfera. Els agafadors al bany també són recursos que cal planificar en moments com el canvi de pis o a l’hora de fer reformes.(àudio)

Un dels advertiments per evitar intoxicacions és el de prendre les dosis de medicaments que digui el metge i comprar la medicina a un farmacèutic. Les accions de prevenció s’han anat estenent en l’àmbit del trànsit o en el laboral, però cada vegada més també es fa incidència en la prevenció d’accidents a la llar.(àudio)

Les xerrades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona. La propera sessió serà dimarts de la setmana que ve, a les 5 de la tarda, al Casal d’Avis de Moja.

Escolta l'entrevista a Laia Visa, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions