Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

39a Trobada d'Olèrdola

 
Benvolguts veïns i veïnes d’Olèrdola,

Seguim sumant anys i enguany celebrem ja la 39a edició de la Trobada. Des dels seus inicis a l’any 80, i abans de donar pas a l'arribada de l'estiu, celebrem la Festa Major del municipi: un cap de setmana ple d'activitats creat amb la voluntat de fomentar el retrobament i poder compartir experiències amb amics i veïns vinguts de qualsevol racó del municipi.

Aprofitem un espai emblemàtic i únic, com és el castell d’ Olèrdola, que ens remunta a èpoques prehistòriques i que tot i que fa anys que està despoblat, cada any, durant un cap de setmana, el dotem de vida, l'omplim de veïns i veïnes, d'activitats i diversió per celebrar la nostra festa major.

Tots coneixem Olèrdola i com està distribuït el municipi: estem dispersats en diferents nuclis, urbanitzacions, barriades i disseminats, i és aquesta la peculiaritat que dona sentit a la Trobada. Degut a això, ens esforcem any rere any a omplir el cap de setmana amb activitats tradicionals tot deixant forat també per noves propostes que puguin engrescar el veïnatge a pujar al castell i gaudir de l'espai i de la gent.

Mantenim actes com el sopar de regidors i ex-regidors, l'acampada dins el recinte monumental, visites guiades, espectacles i altres.

Enguany, i com a novetat, destacaria l'activitat de Escape room dins el recinte de la muralla. Una activitat diferent, que de ben segur farà gaudir a petits i grans tot cercant un tresor amagat dins el recinte emmurallat.

També tindrem la presentació del 3er Còmic sobre la història d'Olèrdola “Carlins,1838: guerra i fam”. Un nou còmic elaborat per Oriol Garcia Quera i presentat per en Ramon Arnabat. Comptarem amb la presentació del dibuixant que de ben segur ens farà gaudir d'una bona estona, fent-nos partícips, un cop més, de com ha elaborat el còmic així com ens aproparà a un trosset més de la història, aquest cop centrat en una època no tan coneguda però alhora ben rica, del nostre municipi.

Diumenge al matí, ens tornarà a despertar la tronada que marca l'inici d'un dia molt complet, amb la tradicional sardinada, el concurs de dibuix, i l'esperat lliurament dels Premis Rossend Montané. Enguany, aquests tindran un càlid record per en Josep Inglada, un dels membres creadors de la primera Trobada d'Olèrdola i que fa poc ens va deixar. En acabar, tindrem la paella popular i acabarem amb els espectacles infantils, l'exitosa tirolina, i la guerra d'aigua que ens farà passar la calor.

Permeteu-me que acabi el meu escrit felicitant i agraint a totes aquelles persones que des de la Casa de la Vila, les entitats i el Consell Consultiu de Cultura, vetllen perquè aquest pugui ser un gran cap de setmana de germanor.

Tanmateix, engrescar-vos a que pugeu al Castell a passar-ho bé i omplir les hores de records en aquest lloc tant representatiu per tots, gaudint de la companyia de la bona gent que ho disfrutem.

Salut i desitjar-vos molt bona Trobada!

 Lucas Ramírez Búrdalo,

Alcalde d'Olèrdola

 Consulteu el programa d'actes de la 39a Trobada d'Olèrdola

 Inscriviu-vos a les diferents activitats de la Trobada

 Consulteu el Reglament de la Trobada

Document Actions