Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Biblioteques escolars

El servei de biblioteca ubicat en els centres escolars.

Què és i a qui està adreçat?

La biblioteca escolar és un element clau per promoure i contribuir a la utilització dels diferents recursos educatius i facilitar l’adquisició dels coneixements i de les tècniques necessàries per tal que els nens, les nenes i els joves aconsegueixin de manera gradual una autonomia en l’aprenentatge, sense oblidar que tothom, de qualsevol edat i condició ha de saber accedir a l’obtenció d’informació i gaudir de la lectura.

L’Ajuntament d’Olèrdola té en el seu territori dos centres d’educació primària, amb equipaments i aules destinats a prestar el servei de biblioteca, tant per públic en edat escolar com per púbic adult; per tant, tenen la voluntat de ser biblioteques obertes a la ciutadania.

El servei s’ha anat enfocant cada cop més a la gestió de la biblioteca com a espai de dinamització, amb activitats destinades a potenciar la vessant més lúdica, amb la voluntat de donar a conèixer el servei i acostar-lo al públic potencial. Això ha estat possible mitjançant la incorporació rutinària de recursos educatius diversos: hores del conte, tallers de teatre, etc. Per tant, el servei té com a objectiu principal  potenciar la vessant lúdico-cultural de les biblioteques escolars, fora l’horari lectiu.

El gener de l’any 2012 l’Ajuntament d’Olèrdola va assumir el servei de biblioteca extraescolar a l’escola Circell de Moja. Un any després, el gener del 2013, el servei es va ampliar a l’altra escola del municipi, l’escola Rossend Montané. Els dos serveis s’ofereixen sempre en horari no lectiu i estan adreçats a totes les persones del municipi que vulguin fer ús de les biblioteques.

Quines són les seves principals funcions?

 

Impulsar la lectura

La biblioteca és una eina d'impuls de lectura per assegurar l’assoliment de la capacitat de llegir, de comprendre i d’interpretar textos, la capacitat d’utilitzar la lectura com a eina d’accés a la informació i desenvolupar l’hàbit lector i el gust per llegir.

Facilitar l’adquisició de les competències en l’ús de la informació

La biblioteca ha de proporcionar eines i estratègies per fomentar la competència en l’ús de la informació i fer que aquesta competència esdevingui un escenari formatiu a l’abast de tothom.

Proveir de serveis i recursos per a l'aprenentatge

La biblioteca facilita fonts d’informació i recursos diversos i útils per a tots els públics però fent especial atenció als nens, nenes i adolescents. Així mateix, planifica i desenvolupa serveis i activitats per fer conèixer la biblioteca escolar, els seus serveis i recursos per promoure la lectura i l’accés a la informació.

Col·laborar amb l’entorn

La biblioteca escolar col·labora i treballa conjuntament amb les entitats de la zona i s’implica en els plans de foment de la lectura i l’ús de les tecnologies de la informació i comunicació.

Horaris d'obertura:

L'horari d'obertura és coincident amb el curs escolar, d'acord amb la següent programació:

  • Biblioteca escola Rossend Montané (Sant Pere Molanta): dilluns i divendres en horari de 16h a 17.30h.
  • Biblioteca escola Circell (Moja): dimarts, dimecres i dijous en horari de 16.30h a 18h.

 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb la tècnica de Cultura de l'Ajuntament d'Olèrdola a través del correu electrònic mulinaripm@olerdola.cat, o bé trucant a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Olèrdola a través del telèfon 938903502 (Horari: de dilluns a divendres de 08:00 a 14:00 hores.

Document Actions