Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació general

Presentació de l'Arxiu

El Servei d’Arxiu Municipal d’Olèrdola és el servei de l'ajuntament destinat a l’organització, classificació, conservació i difusió del patrimoni documental local.

El servei gestiona els documents que provenen de les oficines municipals i són d’utilitat per a l’administració municipal i per garantir els drets dels ciutadans, els documents de conservació permanent, i els fons i col·leccions de particulars, entitats i organismes vinculats al municipi d’Olèrdola que han fet donacions o cessions dels seus fons.

L´Arxiu Municipal d’Olèrdola forma part de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona des de l’any 2006. La Xarxa d'Arxius Municipals (XAM), constituïda l'any 2003, és l'instrument de col·laboració de la Diputació de Barcelona per tal de garantir la correcta gestió del patrimoni documental local dels ajuntaments majors de 10.000 habitants que en tenen l'obligació legal.

I, alhora, vol ser l'instrument adient per donar suport als ajuntaments menors de 10.000 habitants que, malgrat que no tinguin un arxiu propi integrat al Sistema d'Arxius de Catalunya, han de disposar d'un únic sistema de gestió documental i, en el cas que compleixin els requisits establerts per la Llei, poder integrar-se al Sistema d'Arxius de Catalunya.

Funcions

  • La salvaguarda del patrimoni documental local.
  • El tractament arxivístic de la documentació
  • Garantir l’accés a la informació per part dels particulars en relació als documents que estiguin sota la seva responsabilitat directe, tot respectant el dret a la intimitat i altres drets protegits per l’ordenament.
  • La gestió de l’equipament i les instal·lacions de l’Arxiu

Dades de contacte:

Servei d’Arxiu Municipal d’Olèrdola

(Cal dirigir-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana)

Av. de Catalunya, 12. 08734 Olèrdola

Telèfon 938 903502

Correu electrònic olerdola@olerdola.cat

Personal de contacte:

Albert Tauler - Arxiver municipal.

Miriam Mulinari. Personal de suport de l'Arxiu municipal.

Horari d’atenció: Cal concretar una cita amb el servei

DEMANAR CITA PRÈVIA

 

Document Actions