Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sol·licitud de bonificacions per realització d'autocompostatge casolà

Què és el compostatge casolà?

És un procés de transformació de les restes orgàniques de la cuina, l'hort i el jardí en compost, un adob natural d'alta qualitat que e spot retornar a la terra per fertilitzar-la i millorar-ne les propietats.

Mitjançant aquest procés, sense molèsties ni males olors, es poden reciclar prop de la meitat dels residus que es generen en una casa amb una activitat gratificant que permet obtenir un producte molt valuós per a les plantes de l'hort i el jardí.

El compostatge es pot fer a casa; només cal tenir un mínim espai exterior i fer una barreja entre les restes de menjar i cuina (bàsicament fruita) i les restes de l'hort o jardí (branques i fullaraca). Amb un mínim de seguiment en 4 o 5 mesos s'obtindrà la primera partida de compost casolà

El compostatge casolà a Olèrdola:

L'Ajuntament d'Olèrdola, amb la col·laboració de la Mancomunitat Penedès-Garraf i l'Agència de Residus de Catalunya promou aquesta pràctica al municipi.

Què inclou el servei que s'ofereix?

  • Un compostador
  • Un remenador
  • Un manual sobre compostatge casolà
  • Un cubell per a separar les restes de menjar de la cuina
  • La possibilitat d'utilitzar una biotrituradora de jardí per esmicolar les restes de l'hort i jardí i facilitar així el procés de compostatge
  • Una sessió formativa i visites personalitzades per vetllar el bon funcionament del procés
  • Assessorament permanent per resoldre qualsevol dubte.

Tots aquells/es veïns/es que hagin participat en la campanya de compostatge casolà que es fa anualment, tindran dret a una bonificació, si així ho sol·liciten, del 15% de la taxa municipal de gestió de residus.

Com adherir-se a la campanya:

Anualment l'Ajuntament d'Olèrdola aprova unes bases reguladores de la cessió de compostadors que determinen les condicions específiques que els interessats han de conèixer per participar en la convocatòria de sol·licitud de nous compostadors domèstics, obrint-se un període determinat per a realitzar les sol·licituds.

Aquesta convocatòria serà publicada puntualment a través de la pàgina web i en els mitjans d'informació municipals quan estigui oberta.

Podeu demanar més informació o consultar les previsions d'obertura de noves convocatòries posant-vos en contacte amb la Tècnica de Medi Ambient a través del següent correu electrònic: olerdola@olerdola.cat

Tramitació de la sol·licitud de bonificació per compostatge casolà:

És el tràmit que poden realitzar les persones inscrites en la campanya durant almenys l'últim any natural, i que és necessari per sol·licitar la subvenció del 15% de la quota de la taxa municipal de gestió de residus per la realització d’autocompostatge cassolà en condicions que no causin molèsties als veïns ni problemes higiènics de cap mena.

Qui ho pot tramitar?
Qualsevol persona que hagi participat a la campanya d’autocompostatge realitzada per la Mancomunitat Penedès - Garraf i l’Ajuntament d’Olèrdola durant l’any anterior i que visqui al municipi.

 Preu: 
Retorn del 15% de la quota de la taxa d’escombraries.

Període de la sol·licitud:
De l’1 al 31 de gener de cada any. (Des del dia 2 i fins el dia 31 de gener si la tramitació és presencial)

Quins requeriments específics hi ha?

La Mancomunitat Penedès - Garraf o l’Àrea de Medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola haurà d’emetre per a cada cas un informe favorable on es verifiqui que l’autocompostatge s’està realitzant correctament.
A més, caldrà no haver causat molèsties als veïns ni cap tipus de problema higiènic.

Formes de tramitació:

Per internet: (A partir del dia 1 i fins el dia 31 de gener de 2024) 

Heu d'emplenar el formulari de sol·licitud telemàtic i adjuntar-hi la documentació específica necessària que s'indica a continuació:

ACCÉS AL TRÀMIT DE SOL·LICITUD DE BONIFICACIÓ PER REALITZACIÓ DE COMPOSTATGE CASOLÀ

 Tramitació presencial: (A partir del dia 2 i fins el dia 31 de gener de 2024)

(S'haurà d'aportar la documentació específica requerida en l'apartat anterior).

Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament en horari de dilluns a divendres de 08:00 a 14:00 hores. (Es recomana cita prèvia concertada telefònicament).

Planta Baixa de l'Ajuntament - Av. Catalunya, 12 - 08734 Olèrdola

Document Actions