Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cremes agrícoles

Tot allò que cal saber abans de realitzar una crema agrícola de restes de brancatge

Què són les cremes agrícoles i quins permisos s'han de demanar?

És el tràmit que cal realitzar per part del propietari de la finca, terreny o paratge, per fer foc, exclusivament per cremar restes de brancatge procedents de treballs agrícoles segons el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals i segons l’Ordre MAB/62/2003, de 13 de febrer, per la qual es despleguen les mesures preventives que estableix el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

Qui ho pot demanar?

El propietari, manador o arrendatari de la finca, terreny o paratge on es vol realitzar la crema agrícola.

Preu:

Gratuït.

Termini de la sol·licitud:

Una setmana abans de la realització de la crema.

Requeriments:

Ser major d'edat.

Tenir telèfon mòbil i que aquest estigui operatiu, el/s dia/es que es vol realitzar la crema, per comunicar qualsevol incident.  

Complir les condicions generals de la sol·licitud d’autorització col·lectiva del període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre.  

Procediments:

En el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, les persones que hagin de fer foc es presentaran presencialment a l’Ajuntament d’Olèrdola i caldrà tramitar la sol·licitud d’autorització col·lectiva, telemàticament, a través del portal eaCat. Per emplenar aquesta sol·licitud serà obligatori aportar nom, primer cognom, NIF, mòbil, finca/ques i dies de crema. Un cop tramitada la sol·licitud, al peticionari se li donarà el document d’autorització col·lectiva que haurà de portar a sobre, i en tot moment, el dia/es de crema. 

En el període comprès entre el 16 d’octubre i 14 de març, les persones que hagin de fer foc presentaran la sol·licitud de comunicació de crema emplenada correctament.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha creat un nou tràmit per a ciutadans i empreses, que des d’ara, poden tramitar autònomament les seves comunicacions de crema individuals de forma telemàtica.

L’objectiu d’aquest nou tràmit és facilitar que la ciutadania no s’hagi de desplaçar per tramitar les seves comunicacions, que fins ara s’havien de fer presencialment a l’ajuntament.

A partir d’ara aquest tràmit es pot fer per internet, des de casa, mitjançant el sistema d’identificació idCAT Mòbil.

ACCÉS AL TRÀMIT TELEMÀTIC DE COMUNICACIÓ DE CREMA 

Informació idCAT Mòbil

Oficina de tramitació:

Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Olèrdola

Planta baixa de l'Ajuntament. Avinguda Catalunya, 12 - 08734 Olèrdola (Barcelona)

Horari: de dilluns a divendres de 08:00 a 14:00 hores. (Només amb cita prèvia)

Temps mitjà de resolució

Una setmana a partir de la sol·licitud, en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre. 

A l’acte, en el període comprès entre el 16 d’octubre i 14 de març

Document Actions