Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Història de Canal 20

“Des d’Olèrdola, el bressol del Penedès...”

Canal 20-Ràdio Olèrdola començava les seves emissions el 13 d’abril de l’any 1993. En el seu origen l’emissora estava concebuda principalment com un vehicle de promoció del municipi, tal i com van plantejar el grup de professionals dedicats als mitjans de comunicació que van traslladar a l’ajuntament la proposta d’impulsar una emissora de ràdio. El llavors alcalde Josep Mir va recollir l’oferiment i així aquest equip de persones començava a fer realitat un nou mitjà de comunicació de proximitat , encapçalades per Carles Esteve, director de l’emissora des de la seva fundació i fins desembre de 2011.

Amb el temps i el decidit suport de l’ajuntament, sense perdre la vocació inicial de ser la ràdio fòrmula musical del Penedès, l’emissora ha ampliat i estabilitzat una graella informativa que ha acabat de convertir Canal 20 en un mitjà de referència ineludible per saber què passa a Olèrdola. L’informatiu diari “Penedès Actualitat” prioritza les informacions del municipi i s’elaboren quatre edicions setmanals del programa d’informacions municipals “Olèrdola Actualitat”. Les notícies de la setmana en clau local es poden escoltar en els informatius resum de dissabte i de diumenge. Tota l’actualitat generada pels grups municipals amb presència a l’ajuntament s’hi recull en els serveis informatius de l’emissora, però tampoc es descuida ser altaveu de l’activitat ciutadana a través de converses amb els seus protagonistes i cobrint tots els nuclis del municipi.

Canal 20-Ràdio Olèrdola forma part de La Xarxa de Comunicació Local. Gràcies al suport de la Xarxa, es poden coproduir els programes Canal Esportiu, Balcó de les Entitats i l’informatiu del cap de setmana.

L’Ajuntament assumeix la gestió directa de l’emissora i garanteix les sinergies entre mitjans públics de titularitat municipal, compartint esforços i continguts informatius amb el butlletí municipal “Olèrdola Informació”, la web de l’Ajuntament d’Olèrdola i el servei de premsa.

La seu de l’emissora estava situada a les dependències municipals de la plaça de l’Església de Moja, adjacents a l’oficina de Correus. El trasllat al Centre Cívic La Xarxa, l’abril de 2003, va suposar una millora en les condicions tècniques i de treball de l’emissora.

Document Actions