Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dimarts es presenta a Olèrdola el programa “Voluntariat per la llengua”

divendres 31 octubre 2014

L’Ajuntament d’Olèrdola i el Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen un acte de presentació del programa “Voluntariat per la llengua” a Olèrdola. La convocatòria s’ha fixat pel proper dimarts 4 de novembre, a les 7 del vespre, al Centre Cívic La Xarxa de Moja.

La reunió és fruit de la col.laboració existent entre l’Ajuntament i el Consorci. El propòsit és el d’explicar el funcionament d’aquest programa de voluntariat, consistent en crear “parelles lingüístiques”. Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari que es compromet, durant 10 setmanes, a mantenir una conversa en català una hora setmanal amb els aprenents, que tenen així la possibilitat amb aquestes hores de conversa de guanyar confiança, perdre la vergonya i llançar-se a parlar en català.

Fa dos anys es van fer a Olèrdola actes de presentació per a donar a conèixer el programa. Es van captar voluntaris, però no es van poder formar parelles lingüístiques al municipi per falta d’aprenents. Des de l’Ajuntament s’anima a participar en l’acte de dimarts que ve. L’assistència no suposa cap compromís de participació en el programa i permetrà conèixer en tot detall el funcionament i resoldre qualsevol dubte sobre aquesta eina per a promoure l’ús social del català.

 

 

Olèrdola, 30 d’octubre de 2014

 

 

 

 

Document Actions