Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Grup d’Explotacions Vinícoles del Penedès presenta a l’Ajuntament d’Olèrdola els resultats de la vinya experimental de la Muntanyeta

dimarts 18 març 2014

Viticultors de la comarca, reunits en el Grup d’Explotacions Vinícoles del Penedès, gestionen una vinya experimental a Olèrdola en terrenys cedits per l’Ajuntament. Es troba al Fondo de les Moreres de la Finca de la Muntanyeta, on l’Ajuntament té arrendats de forma gratuïta 9.000 metres quadrats perquè els viticultors puguin realitzar els seus treballs per a millorar el conreu de la vinya. En un acte celebrat dijous al migdia, membres d’aquest grup presentaven a l’Ajuntament els resultats de la vinya i oferien una mostra del vi que hi han elaborat.

El president del Grup, Jaume Pons, recordava que des de fa dos anys elaboren vi, en la varietat de souvingon blanc. L’any passat van fer un vi dolç i un de sec. Enguany hi han incorporat també la novetat de començar a elaborar cava. Per conèixer el resultat del cava caldrà esperar un any però pel que fa al vi sec expliquen que aquest any és més àcid del que va ser l’any passat. Pons recorda que la vinya experimental permet als pagesos fer proves també en àmbits vinculats amb el conreu de la vinya com la poda o la maquinària.

El Grup d’Explotacions Vinícoles depèn del Departament d’Agricultura i com a novetat, s’ha proposat difondre la seva feina entre les escoles d’Olèrdola i en diferents períodes de l’any per a donar a conèixer tot el procés d’aquest conreu característic del Penedès. Pons, en nom del grup, agraïa la predisposició de l’Ajuntament d’Olèrdola perquè la cessió de la vinya permet que es facin uns treballs experimentals que serien impossibles de fer en vinyes particulars.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, es mostrava satisfet que el municipi aculli el treball que aquests viticultors fan de forma voluntària a la vinya experimental, destacant que els seus resultats acaben reportant coneixements que són beneficiosos pel conjunt de la pagesia.

Per l’alcalde, l’activitat de conrear la vinya amb aquestes finalitats i sense ànim de lucre, respon a la perfecció als objectius fixats en el pla d’usos de la finca municipal de la Muntanyeta.

Abans de fer-ho a la Muntanyeta, Grup d’Explotacions Vinícoles del Penedès gestionava una vinya experimental situada també a Olèrdola, en uns terrenys cedits per l’Ajuntament al polígon industrial de Sant Pere Molanta. A partir de 2010, amb el canvi d’emplaçament, el grup va voler ampliar els seus treballs i ha passat a incorporar l’elaboració de vins amb una varietat poc conreada al Penedès com és la del sauvingon blanc.

Olèrdola, 18 de març de 2014

Document Actions