Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola reitera el seu suport a la consulta del 9N

En una sessió extraordinària celebrada aquest dilluns, el ple aprovava per unanimitat una moció de recolzament a la consulta

dimarts 23 setembre 2014

En sessió extraordinària celebrada aquest dilluns al vespre, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat per unanimitat una moció que expressa el suport municipal a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. La sessió d’aquest dilluns responia a una crida de l’Associació Catalana de Municipis i de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència, que havien demanat als municipis catalans que formalitzessin aquest dilluns en acords de ple el seu suport a la convocatòria de la consulta “per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics”.La moció aprovada expressa també el compromís de l’Ajuntament d’Olèrdola amb la realització de la consulta “ facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”.

En la moció també es dóna “ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”

En nom d’APO-PM, el regidor Xavier Serramià va recordar que aquesta era la tercera vegada que el ple es pronunciava a favor del dret a decidir. Per Serramià “és trist” que s’hagi d’insistir en la reclamació d’un dret democràtic.

Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, valorava que la llei de consultes aprovada divendres per una àmplia majoria del Parlament català era “un pas endavant” i calia recolzar l’actitud valenta del president de la Generalitat.

Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, va assenyalar que “dins del marc legal” s’ajudaria a que es pugui portar a terme al municipi la consulta.

Abans de la l’aprovació de la moció es va acordar que els regidors no cobrarien per l’assistència a aquest ple, tal i com demanaven les dues entitats municipalistes impulsores de la convocatòria.

El ple va ser convocat amb caràcter d’urgència el mateix dilluns, poques hores abans de la seva celebració. A la sessió van ser-hi la totalitat dels 6 regidors d’ApO-PM i van excusar la seva absència dos dels 5 regidors de CiU.

Olèrdola, 23 de setembre de 2014

 

 

 

 

 

Document Actions