Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El ple rebutja la reforma de l’Administració Local i confirma les contribucions per a fer les obres del carrer Major

També es modifica el pressupost per a executar aquest 2014 la millora de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta

dimarts 28 gener 2014

En sessió de ple celebrada aquest dilluns a la nit, l’Ajuntament d’Olèrdola ha confirmat les contribucions especials que han de pagar particulars i ajuntament per a completar les obres d’urbanització del carrer Major de Sant Miquel. Per unanimitat, en el ple es desestimaven les 5 al·legacions presentades contra les contribucions fixades. Segons resumia el portaveu del govern municipal, Xavier Serramià, el contingut de les al·legacions eren de caràcter econòmic. Serramià recordava que les contribucions van ser aprovades inicialment en el ple de novembre passat, en base a un projecte d’urbanització fet el 2011 que en el seu dia no va rebre cap al·legació.

El portaveu del grup municipal de CiU, Josep Maria Sánchez, recordava que el percentatge d’aportació de l’Ajuntament era major en aquesta obra del que és habitual i donava suport al criteri exposat pels serveis tècnics de l’Ajuntament a l’hora de fonamentar que es desestimen les al·legacions.

De manera paral·lela a l’estudi i resolució de les al·legacions, l’Ajuntament ha seguit el procediment per adjudicar els treballs. El govern ha explicat que confien que les obres puguin començar abans de la Setmana Santa.

Acabar les obres del carrer Major és una reclamació “històrica” del nucli de Sant Miquel. El pressupost base de licitació, amb IVA inclòs, supera els 93 mil euros, amb un increment màxim del 22% per a fer la modificació contemplada per al carrer de la Font de l’Avellaner.

Per via d’ urgència, el ple d’aquest dilluns també va aprovar modificar el pressupost del 2014, incorporant una partida de 11.853 euros per a finançar la part que ha d’assumir l’Ajuntament de les obres de millora de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta. L’import s’obté gràcies a una partida que no es va haver d’utilitzar per a la inversió del nou consultori de Sant Miquel. La millora de la xarxa al carrer Wilson és una actuació subvencionada pel PUOSC amb 47.412 euros i es preveu executar durant aquest 2014. CiU va votar en contra de la urgència perquè es considerava que, després de donar-se a conèixer la distribució del PUOSC, l’Ajuntament podia haver previst abans de convocar-se el ple que calia aquest requisit. L’Equip de Govern va respondre que la mesura es prenia “per prevenció”, atès que encara s’estan rebent informacions sobre els procediments a complir dins del programa del PUOSC. Un cop aprovada la urgència de tractar el punt en el ple, el seu contingut va ser acordat per unanimitat.

El ple també va aprovar per unanimitat una moció de rebuig a la reforma de l’Administració Local. Xavier Serramià exposava que la moció havia estat aprovada pel Consell Comarcal. S’entenia que, a més d’envair competències de la Generalitat, afectava la autonomia i l’economia dels municipis. També es critica que el concepte econòmic fos el “valor estàndard” sense tenir en compte altres criteris com la dispersió dels nuclis de residència als que s’han de prestar serveis des de l’Ajuntament. En aquesta mateixa línea, Josep Maria Sánchez expressava el rebuig de CiU a la reforma de l’Administració Local perquè “perjudicava els municipis”.

L’alcalde, Josep Tort, defensava la independència dels municipis en la gestió dels seus propis recursos. També lamentava que ajuntaments que “havien fet els deures”, com és el cas d’Olèrdola, es veiessin igualment perjudicats.

En el torn de precs i preguntes, el grup municipal de CiU va manifestar que no s’estaven complint les bases del concurs per la gestió de la zona d’equipaments de Daltmar. Josep Maria Sánchez explicava que l’Associació Cultural, adjudicatària de la concessió, havia llogat el bar a tercers sense que s’acredités que complien tots els requisits legals. El govern replicava que l’associació havia demanat permís per a llogar el bar, una opció que contemplen les bases.

A pregunta de CiU, des del govern es va informar que calia regularitzar la situació dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta, propietat del Bisbat. Josep Tort exposava que la intenció del govern era la d’adquirir els terrenys, però el diaca els va manifestar que el Bisbat no volia vendre, plantejant altres possibilitats com un lloguer. La xifra que es a apuntar, de 1.000 euros mensuals, l’Ajuntament la troba desorbitada.

En el torn de precs i preguntes la regidora de Sanitat, Eva Ruiz, també informava que el Cat Salut havia comunicat que a partir del 3 de febrer els consultoris de Moja i de Sant Miquel tindran metge fix.

Olèrdola, 28 de gener de 2014

 

Document Actions