Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els usuaris dels compostadors que cedeix l’Ajuntament d’Olèrdola han rebut un taller de formació aquest dissabte

L’Ajuntament anuncia que en els propers mesos preveu fer una nova campanya per a cedir més compostadors

dimarts 05 març 2013

La motivació i l’interès eren ben evidents entre la quinzena de veïns d’Olèrdola que participaven en un taller d’autocompostatge, organitzat aquest dissabte al matí per l’Ajuntament d’Olèrdola. La sessió formativa s’adreçava als veïns que han obtingut la cessió d’ús de compostadors per a reciclar al jardí o a l’hort de casa seva la fracció de la brossa orgànica. El taller el va impartir, al Casal d’Avis de Sant Miquel, una tècnica d’educació ambiental de la Mancomunitat. En acabar la sessió, el regidor de medi natural de l’Ajuntament, Xavier Serramià,  va lliurar a aquests veïns els compostadors.

Els usuaris dels compostadors reben un assessorament permanent a través de l’Ajuntament o bé poden trucar al servei d’educació ambiental de la Mancomunitat. Tècniques de medi ambient realitzaran a cada casa dues visites de seguiment durant l’any.

L’Ajuntament d’Olèrdola ha cedit en aquesta campanya un quinzena de compostadors en habitatges d’urbanitzacions i masies. Xavier Serramià, regidor de medi natural, destaca que la cessió de compostadors forma apart de la “ferma aposta de l’Ajuntament pel reciclatge” i anunciava que en els propers mesos es preveu fer una nova campanya per a cedir més compostadors.

Els veïns assistents al taller rebien un manual de compostatge casolà. Per obtenir el compostador han hagut d’abonar una quota de 20 euros. Els usuaris es veuran beneficiats d’una bonificació del 15% en la taxa de recollida d’escombraries.

 

Olèrdola, 5 de març de 2013

 

 

Document Actions