Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova el preu públic per a que les empreses utilitzin la xarxa municipal wi-fi

Era un requisit per a que els operadors puguin oferir els serveis de telefonia fixa i d’internet a través d’aquesta xarxa

dimarts 16 abril 2013

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dilluns al vespre el preu públic per a l’ús de la xarxa d’antenes wi-fi municipals. Es tracta d’un dels darrers tràmits que restaven per a que les empreses que ho desitgin puguin comercialitzar i oferir als veïns d’Olèrdola, gràcies a aquesta xarxa d’antenes municipals, serveis de telefonia fixa i d’internet. El preu públic que les empreses han de pagar per utilitzar la xarxa d’antenes és de 1.500 euros anuals per operador, més 5 euros per família connectada. Aquesta setmana, durant les xerrades convocades per a donar a conèixer la xarxa wi-fi, una de les empreses que s’ha interessat per l’ús de la xarxa donarà a conèixer els preus que ofereix als veïns d’Olèrdola.

El grup municipal de CiU va votar a favor d’aquesta nova taxa per al lloguer de la xarxa wi-fi. Amb tot, el portaveu d’aquest grup municipal,Josep Maria Sánchez, considerava que aquesta mesura “arribava tard”.

El govern municipal va fer notar “el desgavell ” existent a l’hora de regular el desplegament de la fibra òptica, tecnologia a la qual no es renuncia. L’alcalde, Josep Tort, explicava que, “mentrestant això no pot fer-se”, s’ofereix als veïns la possibilitat de millorar l’accés a Internet gràcies a aquest sistema wi-fi.

El ple també va donar compte de la liquidació del pressupost de 2012. El regidor d’hisenda, Artur Santacana, subratllava que el més destacat és que havien baixat els ingressos un 23%, mentre que les despeses s’havien reduït un 17%. El resultat pressupostari és de -233.066 euros, una quantitat que hauria estat positiva si no s’hagués fet la darrera amortització anticipada de crèdit. Amb tot, el resultat pressupostari ajustat és de 77.795 euros. El romanent de tresoreria per a despeses generals és de 307.908 euros.

Des de CiU es va subratllar que el romanent de lliure disposició per a l’Ajuntament és de 104.000 euros. La dada la va valorar Josep Maria Sánchez dient que el govern “s’havia menjat en només dos anys” el romanent de l’Ajuntament.

Des del govern es va fer notar que el fons de contingències per a fer front a impagats s’incrementava en més de 500.000 euros respecte les recomanacions establertes, xifra que hagués fet augmentar la sensació de liquiditat si no s’hagués optat per aquest criteri de prudència. L’alcalde va destacar que, malgrat ser un any difícil, l’Ajuntament segueix pagant a 20 dies i complint amb els requisits legals.

El ple també va aprovar una modificació de pressupost per valor de 114.000 euros, incorporant finançament per a la instal·lació de jocs infantils en places del municipi, mobiliari pels locals socials o bé completar l’urbanització del carrer de Fontanilles a Sant Miquel. CiU hi va votar en contra després de fer notar que no havien pogut participar en la definició d’aquesta modificació de pressupost. Durant la sessió també es va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria, que certifica que l’Ajuntament paga en un termini mitjà de 20 dies.

El ple també va donar llum verda al reglament del servei d’arxiu municipal i al catàleg de camins municipals.

Amb els vots a favor d’ApO-PM i els vots en contra de CiU, es va acordar cedir en concessió l’explotació de la piscina, el bar i les pistes de Daltmar. Aquests espais de titularitat municipal ara podran ser gestionats de forma privada, seguint els criteris de la convocatòria pública aprovada en el ple d’aquest mateix dilluns. Des del govern municipal s’ha exposat que la mesura suposa anticipar-se al criteri del govern de l’estat, segons el qual els serveis no obligatoris prestats per un ajuntament, si són deficitaris, podrien veure’s tancats. Per procurar la continuïtat d’aquests serveis pel municipi i Daltmar, s’ha optat per aquesta fórmula de la concessió, segons resumia l’alcalde, Josep Tort.

El portaveu de CiU, Josep Maria Sánchez, ha qualificat com a “nefasta” la gestió de l’Ajuntament perquè considera que fa un any va iniciar-se la posada en marxa del servei de piscina sense un pla de viabilitat. També valorava que serà difícil que algú pugui assumir les despeses de manteniment de la piscina i el dipòsit de garantia que estableix el concurs.

Olèrdola, 16 d’abril de 2013

Document Actions