Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova per unanimitat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

Recull accions per a una gestió energètica eficient i respectuosa amb el medi ambient

dilluns 25 febrer 2013

 

L’aprovació per unanimitat del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible va ser un dels acords destacats de la sessió extraordinària de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrada aquest dilluns a la tarda. El regidor de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, explicava que aquest pla ha comptat amb el suport de la Diputació a l’hora de dissenyar la programació de mesures pel foment de l’energia sostenible al municipi. El precedent immediat va ser l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte d’Alcaldes, el setembre de 2011, que establia el compromís de reduir les emissions de CO2 al territori en més del 20% per a l’any 2020. L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, posava l’accent en què les mesures del pla han de permetre “estalvis de consums i una gestió més respectuosa amb el medi ambient”.

El pla inclou mesures que ja ha implementat o està en procés de completar l’Ajuntament, com la substitució de làmpades en l’enllumenat públic, l’actualització d’un pla de mobilitat, l’ús de biocombustible o la millora de la climatització en els equipaments municipals.

Un altre dels acords presos per unanimitat va ser la modificació del pressupost. Per valor de 14.000 euros, s’habilita una partida per completar la instal·lació de material de telefonia que ha de permetre, a través de la xarxa d’antenes de titularitat municipal, millorar el servei d’accés a internet i de telefonia al municipi. Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, explicava que estan “a favor de tot el que suposi una millora al municipi” però es queixava de la falta d’informació i del fet que aquesta inversió no s’hagués contemplat ja en el pressupost inicial d’aquest 2013, aprovat el passat 28 de desembre.

Bona part del debat del ple es va centrar en qüestions relacionades amb la gestió del personal de l’Ajuntament. Amb el vot en contra de CiU, es va desestimar l’al·legació que presentava UGT a l’aprovació inicial del pressupost. Artur Santacana, regidor d’hisenda,  indicava que no es complien cap dels supòsits que la llei estableix per a reclamar contra el pressupost, mentre que  CiU es queixava d’haver tingut només un dia hàbil des de la convocatòria del ple per a il·lustrar-se del procediment.

La desestimació d’altres dues al·legacions, presentades per UGT i un treballador de l’Ajuntament, va permetre l’aprovació de la plantilla i la relació de llocs de treball. CiU hi va votar en contra considerant que, tal i com li han manifestat els representants dels treballadors, no s’havia complert el requisit legal de negociar. Artur Santacana va informar que es va aixecar acta d’una reunió mantinguda amb els representants dels treballadors el passat 20 de desembre, exposant des del govern la proposta de plantilla que s’incorporava al pressupost, incloent l’amortització d’ una plaça de delineant-inspector i l’adequació de les tasques d’un dels conserges. El govern entén que es va informar en temps suficient, però des de CiU s’assenyala que de l’acta no es desprèn que hi hagi hagut cap negociació. L’alcalde, Josep Tort,  va explicar que per negociar cal que l’altra part presenti propostes i això, assegura, no va passar.

El ple d’aquest dilluns també va decidir la distribució de l’assignació que rep el municipi del Fons de Cooperació Local de Catalunya per a la prestació de serveis supramunicipals. Un 10% del fons, 478 euros, es destinen al Consell Comarcal i el 90% restant, 4.305 euros, van a favor de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

El ple també va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria que certifica que les factures les paga l’Ajuntament amb un termini de 18 dies de promig.

 

Olèrdola, 19 de febrer de 2013

 

 

 

 

Document Actions