Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola cedirà 28 compostadors domèstics per a poder reciclar a casa la brossa orgànica

Es poden sol·licitar fins l’1 de febrer i es prioritzaran masies, disseminats i urbanitzacions

dilluns 07 gener 2013

 

Fins l’1 de febrer es poden presentar les sol·licituds per a obtenir un dels 28 compostadors domèstics que l’Ajuntament d’Olèrdola preveu cedir a veïns del municipi. El compostador és un instrument que permet reciclar la fracció de la brossa orgànica i les restes de poda, transformant-les en compost d’alta qualitat. Amb aquesta acció, l’Ajuntament dóna continuïtat a la campanya iniciada el març de 2010, que va comportar la cessió de compostadors a 12 llars del municipi i a les escoles d’Olèrdola.

A diferència de la primera campanya, en aquesta ocasió es prioritzen les masies, disseminats i urbanitzacions, donat que en aquests habitatges no hi ha implantada la recollida de la fracció orgànica porta a porta. Un altre canvi respecte la campanya anterior és que per rebre el compostador el veí beneficiari haurà d’abonar 20 euros. Aquest import es preveu dedicar a realitzar campanyes de foment del reciclatge.

Les llars que obtinguin el compostador gaudiran d’una subvenció del 15% de la quota establerta en la taxa d’escombraries. Aquesta bonificació es preveu mantenir durant els anys, mentre que els 20 euros per a rebre el compostador només s’hauran d’abonar un únic cop. Les trucades rebudes de veïns interessats i el sondeig fet per la Mancomunitat entre veïns de masies, urbanitzacions i disseminats, fa preveure que els 28 compostadors podran ser cedits.

Les bases per la cessió de compostadors domèstics es poden consultar a la web www.olerdola.cat. Les sol·licituds s’hauran de presentar fins l’1 de febrer al Registre de l’Ajuntament d’Olèrdola, en horari de 8 a 15 hores de dilluns a divendres o bé els dilluns de 4 a 6 de la tarda.

 

Olèrdola, 7 de gener de 2012

 

Document Actions