Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola es mostra contrari al sistema de restauració de la bòbila de Can Sogas proposat per l’Agència de Residus

L’Agència proposava instal·lar un dipòsit de bales de rebuig

dilluns 15 octubre 2012

 

 

 

En sessió extraordinària celebrada dijous a la tarda, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola manifestava el seu desacord amb la proposta presentada de restauració de la bòbila de Can Sogas. La proposta ha estat traslladada a l’Ajuntament per part de l’Agència de Residus i consistia en reomplir l’espai amb bales compactades de rebuig.

La convocatòria del ple es produïa a instàncies del grup municipal de CiU. En començar la sessió, la secretària de l’Ajuntament d’Olèrdola feia notar que no es podia elaborar un ordre del dia a base de peticions d’informes i sense cap proposta d’acord, tal i com es plantejava en la sol·licitud de ple registrada per CiU. Es va explicar que la documentació que es sol·licitava, com els informes ambientals i urbanístics de la proposta de restauració, estan a disposició dels regidors.

Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, va subratllar que volien saber quina era la posició de l’equip de govern davant aquesta possibilitat “d’abocar bales de rebuig” i valorava “que no era una proposta interessant pel municipi”.

Des del govern municipal es va recordar que de manera pública ja han manifestat que la proposta no tiraria endavant si no hi ha el consens dels veïns. D’haver existit aquest consens, també hagués calgut  resoldre un deute pendent amb l’ajuntament contret per l’antiga propietària de la bòbila.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va explicar que havien actuat de manera transparent, procurant que en els contactes amb l’Agència de Residus hi participés el Consell Comarcal, la Mancomunitat i el grup de CiU, havent participat en les mateixes reunions.

El govern municipal també ha assenyalat que li correspon a l’empresa presentar una proposta alternativa per a restaurar la pedrera, i no pas al govern municipal. Després de proposar-ho CiU, es va acordar que el ple formalitzaria el seu desacord amb aquesta proposta de restauració que ha estat traslladada a l’Ajuntament des de l’Agència de Residus.

 

Olèrdola, 15 d’octubre de 2012

Document Actions