Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola i la Fundació l’Espiga reben els aliments i taps de plàstic recollits en la Fira Solidària de l’escola Rossend Montané

dimarts 11 juny 2013

En un acte fet dimecres 5 de juny al matí, l’Ajuntament d’Olèrdola i la Fundació l’Espiga han rebut formalment els aliments i els taps de plàstic recollits gràcies a la 1a Fira Solidària de Manualitats, celebrada a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. L’acte ha tingut lloc al vestíbul de l’escola, amb la presència de tots els infants, i suposava la culminació d’un projecte dedicat a l’emprenedoria que ha implicat a tots els alumnes de l’escola durant aquest curs. La fira va restar oberta a tothom del 29 al 31 de maig i oferia manualitats fetes pels alumnes amb materials reciclats. Aquestes manualitats es podien obtenir a canvi de “molantes”, una moneda social inventada per l’escola que s’aconseguia portant aliments i taps de plàstic al centre. La campanya de recollida ha estat un èxit que ha depassat les previsions més optimistes.

L’acte de lliurament va comptar amb la presència de l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, i de la regidora de serveis socials, Eva Ruiz, així com de la directora de l’escola Delta-L’Espiga, Natàlia Cabré. En l’inici dels parlaments, una representació dels alumnes de 6è de l’escola va detallar que s’havien obtingut 153 quilos d’arròs, 193 quilos de farina, 53 quilos de llegum, 41 de sucre, 7 quilos de sal, 196 paquets de galetes, 465 pots de conserva, 83 litres d’oli o 193 litres de llet. Els alumnes de l’escola van subratllar que la fira havia estat tot un èxit i que els hi agradaria repetir-ho.

Natàlia Cabré va explicar que els taps lliurats per l’escola els alumnes de l’Espiga els classifiquen per després donar-los a una empresa que els recicla. Amb els ingressos obtinguts es poden adquirir materials pels alumnes de l’Espiga, com tricicles adaptats o material per fisioteràpia. Cabré destacava la implicació que havia notat per part de tothom en aquest projecte i recordava que a l’Espiga ara ja es recullen prop d’una tona de taps de plàstic cada setmana provinents d’arreu de les comarques del Penedès.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va agrair la feina de l’escola i va valorar que la recollida “demostrava molt del que és capaç el municipi”. L’alcalde confirmava als infants de l’escola que aquests aliments es destinarien a famílies que ara passen per dificultats a Olèrdola.

La regidora de serveis socials, Eva Ruiz, es declarava també gratament sorpresa pels grans resultats de la recollida . Els aliments ara es classificaran en lots perquè, en les properes setmanes, arribin a les famílies ateses als serveis socials del municipi, tal i com ja es va fer durant el Nadal en una campanya de recollida llavors promoguda directament per l’Ajuntament.

La directora de l’escola , Àngels Agramunt, posava l’accent en què el projecte ha estat rodó gràcies a la motivació dels alumnes i al treball de les mestres. Per Agramunt, un dels valors del projecte ha estat “transmetre als alumnes que poden fer moltes coses pels altres sense diners”.

La positiva experiència fa que des de l’escola es plantegi donar continuïtat l’any que ve a la fira solidària, si bé podria fer-se en un format diferent.

Olèrdola, 7 de juny de 2013

Document Actions