Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola presenta al PUOSC projectes d’inversions per millorar serveis bàsics

Entre les propostes sol·licitades també hi ha la rehabilitació de l’OAC i el cobriment de la pista de Sant Pere Molanta

dimarts 05 març 2013

 

 

Seguint els criteris de la convocatòria i amb l’ànim d’obtenir recursos per atendre necessitats del municipi, el govern de l’Ajuntament d’Olèrdola ha enllestit 5 projectes d’inversions per a concorre al PUOSC, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Aquest és el programa de subvencions més important destinat als municipis que convoca la Generalitat en un mandat i enguany presenta destacades limitacions respecte l’anterior convocatòria.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, definia l’actual PUOSC com a “molt més restrictiu” que el de l’anterior quinquenni. Ja no es garanteix cap quantitat de diners en funció dels habitants per a inversions. Ara, en canvi, sí que es dediquen quantitats anuals per despesa corrent dels ajuntaments i s’emplaça als municipis a presentar projectes d’inversions relacionats amb els serveis bàsics i la implementació de noves tecnologies, per bé que l’orientació és la de prioritzar els serveis bàsics.

Per nombre d’habitants, Olèrdola disposarà del PUOSC una quantitat fixa anual de 40.000 euros per a despeses corrents. Josep Tort recordava que no hi ha cap altra quantitat garantida més. Els projectes d’inversions que es presenten des d’Olèrdola i opten a rebre més aportacions busquen millorar serveis bàsics, complir amb el PAES(Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible), desenvolupar mesures d’eficiència energètica i obtenir un estalvi de despesa.

Sumats, la inversió estimada dels cinc projectes que es presenten suposen prop de 825.000 euros. La primera de les inversions per les que se sol·licita l’ajut del PUOSC, per valor de 50.000 euros, és per a completar la connexió de l’aigua d’ATLL al nou dipòsit de Sant Miquel i fer l’estació de bombament per a garantir l’arribada d’aquesta aigua a Viladellops. Les obres per resoldre les deficiències en la xarxa d’aigües al carrer Wilson de Sant Pere Molanta és la segona de les sol·licituds, per valor de 60.000 euros. Un altre dels projectes que es demanen és el canvi massiu de làmpades en l’enllumenat públic del municipi, amb un pressupost de 50.000 euros. En aquestes peticions d’ajuda al PUOSC també s’inclou un projecte per rehabilitar la planta baixa de l’Ajuntament, habilitant l’Oficina d’Atenció Ciutadana(OAC) en l’espai de l’anterior consultori mèdic de Sant Miquel.

El projecte de més pressupost dels que se sol·liciten és el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta, amb una valoració estimada de 560 mil euros. Josep Tort recorda que és un compromís electoral, però també entén que és el projecte “més difícil” per obtenir finançament.

Les expectatives d’obtenció de recursos per a fer aquestes inversions són una incògnita i s’espera que si no totes sí que una bona part de les propostes es pugin realitzar afegint recursos propis de l’Ajuntament. En l’anterior PUOSC l’Ajuntament va assolir una aportació superior als 500.000 euros i ara, tot i que no s’oblida que el context és ben diferent, “es treballarà perquè es pugui arribar a una xifra similar”.

Amb l’assessorament del consorci Localret, l’Ajuntament ha optat per no demanar finançament per les obres d’extensió al municipi del cablejat de fibra òptica. Hi ha una empresa privada que té la concessió del pas de la fibra per la C15. L’empresa no es veuria obligada a utilitzar les infraestructures que fes l’Ajuntament, amb la qual cosa existia el risc de fer una forta inversió que podia acabar sense ús.

 

Olèrdola, 5 de març de 2013

 

 

 

 

 

 

Document Actions