Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola s’adhereix al recurs contra la reforma de l’Administració Local

El ple també aprova un conveni per completar les obres d’urbanització del sector del carrer Major de Sant Miquel

dimarts 04 març 2014

Per unanimitat, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat adherir-se al recurs que el món municipal tramita davant el Tribunal Constitucional per rebutjar la reforma de l’Administració Local. En la sessió extraordinària d’aquest dilluns, els dos grups municipals, ApO-PM i CiU, coincidien en assenyalar que aquesta llei aprovada per l’Estat és un atac als municipis.

Xavier Serramià, portaveu del govern municipal, resumia que la llei “lesiona greument l’autonomia local, rebaixa competències, treu capacitat de donar serveis als ajuntaments i va en contra de l’Estatut d’Autonomia”. L’alcalde, Josep Tort, explicava que Olèrdola s’afegia al recurs per defensar la independència dels ajuntaments a l’hora de decidir a què es dediquen els recursos aportats pels seus ciutadans.

Josep Maria Sánchez, portaveu del grup municipal de CiU, subratllava que la llei limita les actuacions dels ens locals i els podria convertir en simples delegacions d’administracions superiors.

Formalment, l’acord suposa cedir poders a un procurador perquè representi els ajuntaments en la tramitació d’aquest recurs, que es preveu presentar en una setmana.

Durant la sessió també es va donar compte de l’informe trimestral de tresoreria , en compliment de les mesures de lluita contra la morositat. Una de les dades rellevants és que de promig l’Ajuntament paga les factures abans dels 17 dies.

Un altre punt de l’ordre del dia va comportar l’aprovació per unanimitat de la Comissió de Delimitació d’Olèrdola motivada pel procés de revisió del POUM que s’inicia al municipi veí d’Olivella. Tot i destacar el caràcter tècnic de l’acord, des de CiU es va valorar de manera positiva que s’inclogués a representants del seu grup a la Comissió i s’expressava que també els agradaria participar en altres processos, com les meses de contractació o concursos.

El ple també va aprovar per unanimitat completar l’expedient aprovat d’imposició de contribucions per finançar la urbanització del carrer Major de Sant Miquel. No es varia el contingut de l’acord inicial i s’introdueix informació més detallada de noms, percentatges de propietat i quantitats a satisfer. El ple també va aprovar un conveni que comporta la cessió a l’Ajuntament de porcions de finques d’una particular situades en els carrers Moreneta i Avellaner, a canvi de que l’Ajuntament assumeixi la part corresponent de contribucions per les obres del carrer Major. L’alcalde, Josep Tort, precisava que la cessió d’aquestes porcions de terrenys permetrien arrodonir l’arranjament del sector del carrer Major.

Abans de cloure la sessió, l’alcalde va anunciar que es preveia convocar un nou ple extraordinari entre finals de març i principis d’abril per a donar compte del tancament pressupostari del 2013 i acordar el destí del romanent de tresoreria.

Olèrdola, 4 de març de 2014

Document Actions