Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d’Olèrdola simplifica i abarateix els tràmits per a fer obres menors

El ple també va aprovar de manera definitiva les ordenances fiscals pel 2015

dimarts 23 desembre 2014

Un  dels acords destacats del ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olèrdola, celebrat divendres 19 de desembre a la nit,  va ser l’aprovació per unanimitat de la nova ordenança sobre l’ús del sòl i edificació. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, explicava que la nova ordenança suposava l’aplicació d’una directiva europea que comporta simplificar el procediments administratius. Samblás posava l’accent en què l’ordenança comporta facilitar al ciutadà la tramitació en cas de fer obres menors, ja que només caldrà comunicació  prèvia i no pas llicència urbanística. A més de l’estalvi de temps, també comportarà un estalvi econòmic pel propietari del 15%.

Un altre dels acords rellevants de la sessió va ser l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals pel 2015. Segons explicava l’alcalde i regidor d’hisenda, Josep Tort, en el termini d’exposició pública s’havien presentat al.legacions que en alguns casos s’havien acceptat perquè suposaven corregir errors de transcripció, com les al·legacions traslladades per Aigües de Vilafranca. Altres al.legacions van ser rebutjades perquè plantejaven que s’apliqués una única taxa d’escombreries al mateix propietari de dues parcel.les contingues. Josep Tort apuntava que la solució  podria ser que els propietaris agrupessin en una mateixa escriptura les propietats. També es va desestimar una al.legació  que demanava bonificació en la taxa d’escombaries per a persones discapacitades. L’alcalde en aquest cas va adquirir el compromís d’estudiar-ho per a propers exercicis.

En nom del grup municipal de CiU, el seu portaveu,Josep Maria Sánchez, indicava que s’abstenien en coherència amb el posicionament de la votació inicial i recordant que el seu grup no havia pogut participar en l’elaboració de les ordenances.(àudio)

El ple s’iniciava donant compte de la xifra de població del padró d’habitants d’Olèrdola, que en data d’1 de gener de 2014 recollia que hi havia 3.579 habitants al municipi. La sessió també era aprofitada per a donar compte del canvi de finançament en diverses partides per a garantir l’inici immediat de les obres planificades per a urbanitzar una nova plaça a Sant Pere Molanta.

Per unanimitat es va acordar canviar dies festius d’obertura comercial autoritzada i assignar-los en els dies 15 d’agost i 31 d’agost de 2015. També s’aprovava que els dos dies addicionals d’obertura comercial autoritzada a Olèrdola pel 2015 serien els dies 13 de setembre i 27 de desembre.

Per unanimitat es va aprovar un conveni amb la Mancomunitat que permet  regularitzar la situació de la gestió de les colònies de gats de carrer. La regidora de sanitat, Eva Ruiz, indicava que es mantindrien els mateixos serveis, incloent captura i esterilització, amb un 10% d’estalvi. El ple també va aprovar la modificació d’estatuts de la Mancomunitat per tal que aquesta institució s’adapti als nous canvis legislatius provinents de l’Estat.

Un altre dels acords que es van prendre per unanimitat va ser el de ratificar l’acord amistós arribat amb els propietaris per a expropiar les finques afectades per les obres de construcció de la rotonda d’accés a Moja.

El ple també va aprovar la delimitació dels termes municipals d’Olèrdola i Olivella, sorgida a partir dels treballs d’elaboració del nou POUM d’Olivella. També es va aprovar iniciar l’expedient per alterar els límits dels dos municipis, incloent la proposta de que tres finques que ara pertanyen a Olèrdola passin a formar part d’Olivella. Es tracta de tres parcel.les que reben serveis i estan en el nucli consolidat  de  Les Colines. L’alcalde exposava que el canvi es planteja per “sentit comú”.CiU es va abstenir, fent notar que el municipi perdia terreny, però Josep Maria Sáncheez va matisar que aquest vot  no volia dir que s’oposaven a l’alteració.

El ple també va aprovar la numeració d’un tram del carrer d’El Camp de Moja, mesura que s’adoptava després de que un veí fes notar que en aquest àmbit no hi havia fins ara numeració.

Per cloure el ple, l’alcalde va desitjar a tots els veïns molt bones festes i que el 2015 sigui molt millor que el 2014. Josep Maria Sánchez també va aprofitar la sessió per a traslladar als veïns aquests bons propòsits per a les festes de Nadal i l’any nou.

 

Olèrdola, 22 de desembre de 2014

Document Actions