Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’escola Rossend Montané organitza la setmana que ve una Fira de Manualitats Solidària

Pels aliments donats es reben “molantes”, la moneda social creada a l’escola que permet obtenir manualitats fetes pels alumnes

dijous 23 maig 2013

Emprenedoria, solidaritat, vincle amb l’enton, compromís social i implicació de tots els alumnes. Aquests són alguns dels continguts essencials d’un projecte realitzat a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta durant aquest curs i que culmina la setmana que ve amb una original i compromesa “Fira de Manualitats Solidària”.

En aquesta fira es podran adquirir treballs manuals que han fet els alumnes de l’escola, des de p3 fins a 6è. Es podran trobar des de pots de vidre i de fang decorats, capses de fusta, collarets o torretes amb plantes aromàtiques, fins a marcs de fotos. Però no faran falta euros per a obtenir aquests elaborats treballs manuals. Seran necessaris “molantes”, la moneda social inventada per l’escola per aquest projecte. Els “molantes” s’aconsegueixen a canvi de portar aliments bàsics i taps de plàstic. A través de l’Ajuntament d’Olèrdola, els aliments es destinaran a famílies necessitades del municipi i els taps es lliuraran a la Fundació l’Espiga.

La recollida d’aliments està funcionant aquests darrers dies a molt bon ritme i s’espera que continuï sense defallir durant la setmana que ve. La fira s’ha programat, matí i tarda, a l’interior de l’escola el dimecres, dijous i divendres. Coincidint amb l’horari de l’escola, s’obrirà aquests tres dies a dos quarts de 9 del matí.

La directora de l’escola, Àngels Agramunt, explicava que aquest any l’escola ha treballat un projecte interdisciplinari dedicat a l’emprenedoria, que va comportar rebre a l’escola a petits empresaris i autònoms que explicaven la seva experiència als infants. Amb l’ànim de fer una acció emprenedora que beneficiés a la societat, va sorgir la idea de fer aquesta Fira de Manualitats Solidària, reforçant entre els alumnes el concepte d’ajudar als altres i no buscar diners a canvi.

Els alumnes de l’escola han estat molt actius a l’hora d’explicar a les seves famílies el propòsit solidari del projecte. També han fet cartells que han penjat per tot el poble anunciant la Fira i s’ha elaborat un vídeo promocional que es pot descarregar a través de You Tube.

Olèrdola, 22 de maig de 2013

Document Actions