Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La vinya experimental de La Muntanyeta ja ha donat els seus primers vins

Els viticultors oferien a l’Ajuntament d’Olèrdola el vi novell i el vi dolç obtinguts amb la varietat souvignon blanc

dilluns 17 desembre 2012

 

 

 

Els dos primers vins elaborats amb raïm collit a la vinya experimental de La Muntanyeta són un vi novell i un vi dolç de la varietat souvignon blanc. Una mostra dels fruits d’aquesta primera collita els lliurava el Grup d’Explotacions Vinícoles del Penedès, dijous passat al matí, a l’Ajuntament d’Olèrdola. L’acte volia ser una mostra d’agraïment  i de reconeixement pel suport que dóna l’Ajuntament als treballs d’aquest grup  de viticultors, que depèn del departament d’agricultura de la Generalitat. I és que l’Ajuntament d’Olèrdola té arrendats des de l’any 2010 de forma gratuïta 9.000 metres quadrats de La Muntanyeta, al Fondo de les Moreres, perquè els viticultors del grup puguin fer els seus treballs experimentals per a millorar el conreu de la vinya.

El president del Grup d’Explotacions Vinícoles, Josep Molet, recordava que la vinya experimental va estar durant 10 anys en uns terrenys situats al polígon industrial de Sant Pere Molanta, també cedits per l’Ajuntament d’Olèrdola. Amb el canvi d’emplaçament, el grup va voler ampliar els seus treballs i ha passat també a incorporar l’experimentació dins de l’elaboració de vins, no només en el conreu de la vinya.

El grup va optar pel souvignon blanc perquè volien experimentar amb una varietat diferenciada de les que habitualment treballen els viticultors del Penedès. Josep Molet indica que les proves fetes han permès als viticultors comprovar els diferents resultats que es poden obtenir d’una mateixa collita. Les ampolles elaborades no es poden comercialitzar i es destinen per a l’ús dels membres del mateix grup.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va refermar el compromís de l’Ajuntament d’Olèrdola amb la continuïtat de la vinya experimental  i va destacar que la feina que es pot fer en aquests terrenys acaba sent beneficiosa pel conjunt de pagesos.

 

Olèrdola, 17 de desembre de 2012

 

 

 

 

Document Actions