Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Positiva incidència a Olèrdola d’una campanya de foment de l’ús del cinturó de seguretat

La campanya ha inclòs formació pels 478 infants de les dues escoles. En els controls s’han fet 62 avisos i 16 denúncies

dilluns 25 novembre 2013

La campanya de foment de l’ús del cinturó de seguretat en els vehicles, realitzada a Olèrdola des de juny i fins l’octubre, ha tingut una incidència positiva. Conductors que s’havien relaxat en l’ús d’aquest element obligatori de seguretat han corregit la seva conducta. Així ho asseguren els agents municipals d’Olèrdola, que han estat els encarregats de realitzar aquesta campanya organitzada per l’Ajuntament.

Tal i com ha recordat Xavier Serramià, regidor d’Ensenyament i Governació, la campanya es va plantejar després de que els agents municipals detectessin que veïns del municipi no feien ús del cinturó o dels sistemes reglats de retenció, especialment en els desplaçaments curts per l’interior del municipi. Abans de sancionar, l’Ajuntament va decidir impulsar una campanya de sensibilització que incidia directament en els conductors, però també en els infants. Així, s’han fet controls en diferents vies del municipi i els agents també han impartit activitats formatives a les escoles.

La campanya no tenia ànim recaptatori i posava l’accent en conscienciar de la necessitat de fer ús del cinturó. Per això, malgrat haver realitzat fins a 62 avisos, només s’han acabat cursant 16 denúncies.

La campanya formativa ha arribat als 478 infants dels dos CEIP d’Olèrdola, amb materials i explicacions adaptats a cada edat. A les escoles bressol, els agents municipals van distribuir el material editat en motiu de la campanya.

Olèrdola, 25 de novembre de 2013

 

Document Actions