Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Satisfacció de l’Ajuntament d’Olèrdola per la receptivitat obtinguda en les xerrades sobre la xarxa wi-fi

La xarxa municipal d’antenes permet superar la deficient connexió a internet que hi ha a la majoria d’Olèrdola

dimarts 23 abril 2013

Les xerrades convocades per l’Ajuntament d’Olèrdola per a informar del desplegament de la xarxa wi-fi al municipi han estat tot un èxit de participació. Des de dimarts i fins dissabte de la setmana passada, les 5 sessions programades per a exposar les prestacions i les característiques d’aquesta xarxa sense fils han recollit una elevada participació, des de la primera reunió convocada a Sant Pere Molanta, passant per les fetes a Sant Miquel i Moja, fins les que dissabte tancaven el cicle a Daltmar i Can Trabal.

La nova possibilitat d’accés a la telefonia fixa i a internet es pot oferir a Olèrdola gràcies a una xarxa d’antenes de titularitat municipal. L’Ajuntament cedeix la seva explotació a les empreses interessades a canvi d’un preu públic. Wifi Penedès, amb 1.200 abonats i presència en 20 municipis, ha començat la seva explotació aquest dimarts i ja ha rebut les primeres sol·licituds de contractació de serveis.

El regidor delegat de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, indicava que durant les xerrades s’ha obtingut dels veïns una resposta superior a les expectatives inicials i afegia que aquest cicle ha evidenciat la necessitat d’oferir instruments com el wi-fi per a resoldre la deficient connexió a internet que fins ara ha patit Olèrdola. Serramià recordava que les mateixes dependències de l’Ajuntament ja fa dos mesos que estan connectades a la xarxa wi-fi, obtenint una major capacitat d’accés a internet i un estalvi considerable en telefonia, que podria comportar reduir la factura uns 15.000 euros anuals.

Des de Wifi Penedès s’ofereixen tres modalitats d’accés a internet als veïns. Una connexió bàsica, anomenada proxy; una altra d’estàndard a una velocitat de 3 megas; i una de més avançada, a 6 megas de velocitat. Els preus són ,respectivament, de 8’5, 15 i 20 euros al mes, més iva. La instal·lació de l’antena receptora necessària a cada habitatge comportaria una despesa de 140 euros. L’antena resta en propietat del veí. També s’ofereix telefonia fixa a un preu de 7 euros i amb 1.000 minuts de trucades estatals al mes.

Jordi Bastardes , responsable de Wifi Penedès, ha posat l’accent en el ferm compromís que té l’empresa de dimensionar la xarxa, d’acord amb les necessitats que vagin sorgint en cada moment, garantint la velocitat contractada.

L’Ajuntament d’Olèrdola també facilita connexió wi-fi gratuïta, limitada a mitja hora i a mig mega, en els centres cívics i en equipaments municipals, com el local Rossend Montané de Sant Miquel, la piscina de Daltmar o el Local Nou de Moja.

Per orografia, els dos nuclis del municipi on no arriba la cobertura d’aquesta xarxa d’antenes wi-fi són Viladellops i Can Trabal. En el cas de Viladellops s’ofereix als veïns l’assessorament de l’Ajuntament per a estudiar les alternatives més viables. En el cas de Can Trabal, Wifi Penedès ha anunciat que assumiria la inversió d’instal·lació d’una nova antena que garantís la cobertura d’aquest nucli, sempre i quan hi hagi una xifra mínima de 20 abonats compromesos. Un altre requisit és el d’obtenir de l’Ajuntament d’Olivella el permís per a instal·lar aquesta nova antena en el seu terme municipal.

Serramià ha fet notar que “a curt termini” la velocitat de connexió que podrà servir aquesta xarxa sense fils a Olèrdola es podria veure incrementada exponencialment aprofitant l’arribada de la fibra òptica. I és que es preveu que a finals d’aquest 2013 o principis de 2014 la xarxa troncal de fibra òptica travessi la c15. L’Ajuntament d’Olèrdola està preparat i té l’obra civil a punt perquè, des de la c15, aquest cable de fibra òptica pugui arribar a la seu de l’Ajuntament a Sant Miquel. El projecte és que, des d’allà, es connecti a les antenes wi-fi municipals per a poder oferir una major capacitat. Es continuaria prestant internet per ones, a través del wi-fi, però la senyal a les antenes gaudiria de la potència del cable de fibra òptica

Les xerrades també han permès exposar als veïns les prestacions que ofereix l’administració electrònica. Des de la pàgina web municipal, www.olerdola.cat, es poden fer els mateixos tràmits oficials que a la finestreta de l’Ajuntament. Per a poder gaudir de totes les prestacions de l’administració electrònica cal identificació digital, a través del DNI electrònic o bé d’un certificat gratuït que es pot obtenir en oficines autoritzades. En el cas d’Olèrdola, la més propera és a l’Ajuntament de Vilafranca.

Olèrdola, 23 d’abril de 2013

Document Actions