Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les colònies de gats del municipi

La presència de gats vagabunds als carrers és freqüent en tots els municipis, grans i petits, i Olèrdola no n'és una excepció. Aquest fet comporta que hi hagi opinions contraposades entre defensors i detractors. La realitat és que la seva presència, en ocasions, posa en perill la salubritat de l'entorn.

Què és una colònia controlada?

Una colònia controlada de gats urbans és un grup de gats esterilitzats que conviuen en un espai públic i que són alimentats amb pinso sec.

El mètode utilitzat és el de la captura, l’esterilització i el retorn (CER) sobre les colònies de gats naturals, que són grups de gats ja existents que conviuen en un espai. Un cop capturats, se’ls esterilitza, se’ls fa una petita marca a l’orella per identificar-los i se’ls retorna a l’espai on van ser capturats.

El model CER és l’única intervenció que permet eliminar les molèsties produïdes per les colònies de gats (orins, baralles, miols en períodes de zel, etcètera). També redueix els riscos sanitaris, tant per als animals mateixos com per als veïns, gràcies al sanejament de l’espai on habiten, alhora que evita una sobrepoblació i millora la qualitat de vida dels animals i de la ciutadania que hi conviu.

Els gats de les colònies controlades s’alimenten exclusivament de pinso i aigua, d’aquesta manera evitem que s’embrutin els carrers amb restes d’aliments orgànics. S’acostumarà als gats a alimentar-se al mateix lloc i a la mateixa hora per facilitar l’observació de la colònia.. No es deixarà mai aliment a terra. Les restes d’aliment seran netejades diàriament per evitar riscs sanitaris.

Si vols formar part del voluntariat…

Si t’agraden els animals o si habitualment ja alimentes alguna colònia de gats al carrer,  pots adreçar-te al Servei de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olèrdola al telèfon 93.890.16.70. o bé a través del correu electrònic de la Tècnica de Medi Ambient, la Sra. Cristina Badell: badellpc@olerdola.cat

El voluntariat és la peça fonamental per tirar endavant una colònia.

Cal recordar que l’Ordenança municipal de protecció dels animals i de la seva tinença prohibeix donar menjar als animals al carrer, a no ser que es disposi d’una autorització específica per fer-ho.

 

 

Document Actions