Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla d'actuació municipal per a emergències (PAM)

Pla d'Actuació Municipal (PAM)

Què és?

El Pla d'Actuació Municipal per a Emergències (PAM) és un instrument, creat per la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, per a la gestió d'una emergència produïda per un incendi forestal o d'altres pertorbacions com inundacions, ventades, etc.

Fins l'any 2014, els municipis havien d'elaborar un pla per a cada una de les pertorbacions que podien afectar al municipi i l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'incendis Forestals (OTPMIF) donava suport per la redacció dels PAM's d'incendis forestals.

Paral·lelament es realitzaven uns simulacres de gran utilitat per familiaritzar els responsables municipals amb el desplegament del PAM en cas d'incendi forestal.

A finals de l'any 2014 es modifica normativa vigent mitjançant el Decret 155/2014, de 25 de novembre, el qual imposa l'obligació de redactar un Document únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) per a tors els riscos del municipi (sísmic, químic, ventades, inundacions,...) i modifica l'estructura, contingut i objectius del PAM d'incendis forestals.

El PAM d'incendis forestals serà vigent fins a la propera revisió, fixada per la normativa, als 4 anys de la seva homologació.

Actualment s’està en fase de redacció del Document únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM)

 

Document Actions