Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

19 cellers oferiran més de 50 caves d'alta qualitat a Olèrdola en l'Experiència Gran Reserva

El Conjunt Monumental d'Olèrdola acollirà aquest dissabte aquesta mostra de petits i mitjans elaboradors

divendres 20 octubre 2017El Conjunt Monumental d'Olèrdola serà l'escenari de la primera edició de Experiència Gran Rerserva. A l'esdeveniment hi participaran 19 petits i mitjans elaboradors amb més de 50 referències de caves Gran Reserves. És la primera vegada que el Penedès acull una mostra al territori penedesenc, dedicada exclusivament als caves d'alta gamma elaborats per petits i mitjans elaboradors. L'acte, destinat a públic professional i final, té l'objectiu de potenciar el seu consum i reforçar la percepció de qualitat d’aquests vins escumosos amb criances en ampolla superiors als 30 mesos. Segons el president de Pimecava, Xavier Nadal, es vol “fer descobrir al consumidor final la diversitat i les qualitats d’aquests vins escumosos tan especials amb la presència dels propis elaboradors”.

 

Una cita amb els caves d'alta qualitat en un paratge penedesenc icònic
La tradició vitivinícola familiar, el respecte pel territori, la cerca de la qualitat i l'excel·lència... Són valors que comparteixen tots els cellers que formen part de la primera edició de l'Experiència Gran Reserva. "Aquesta manera d'entendre l'elaboració del cava, és la que volen transmetre els petits i mitjans elaboradors", afirma el president de Pimecava, Xavier Nadal. Aquesta manera de treballar dóna com a resultat caves d'alta qualitat que en aquesta ocasió se serviran amb copas Riedel. 

En total més de 50 referències que 19 cellers oferiran a tots els assistents: Torreblanca, Rovellats, Parés Baltà, Pagès Entrena, Oliver Viticultors, Nadal, Maria Rigol Ordi, Joan Sardà, Jané Ventura, Mastinell, Cellers Carol Vallès, Oriol Rossell, Cava Guilera, Canals i Munné, Can Feixes, Reixach Baqués, Suriol, Varias i Bolet. 

Amb l'objectiu de donar a conèixer el territori on neixen els aquests caves, els elaboradors van triar el Conjunt Monumental d'Olèrdola per a celebrar l'acte. La seva situació estratègica permet gaudir d'unes vistes espectaculars del paisatge propi del Penedès i descobrir un dels enclavaments històrics més importants de la zona. Per a aprofundir més en la història del Conjunt Monumental d'Olèrdola i conèixer les diverses comunitats que hi van viure al llarg de la història, moltes d'elles vinculades a la cultura vitivinícola, a les 12 del migdia, Triade Serveis Culturals farà una visita guiada per a tots els assistens a l'Experiència Gran Reserva.

L'esdeveniment també comptarà amb un espai per als més petits. De les 12h a les 14h i de les 16.30h a les 18.30h tindran llocs diversos tallers de pintura i manualitats per als infants. Una manera didàctica d'introduir-los en el món vitivinícola a través de jocs amb elements com taps de suro o etiquetes per a ampolles de cava. 

Durant l’acte també hi haurà una oferta gastronòmica variada, per a que tothom qui o vulgui pugui maridar o fer un petit most amb petits platets de productes locals. L’horari de l’Experiència Gran Reserva serà d’11h a 14.30h i de 16h a 19.30h del vespre. Els assistents podran accedir-hi adquirint una entrada per 18€ que els permetrà tastar tots els caves Gran Reserva que s’exposin a l’esdeveniment.

Per altra banda, diverses botigues especialitzades i restaurants del territori estan distribuint vals descompte de 6€ entre els seus clients. Dins del recinte, també hi haurà la possibilitat de comprar ampolles de cava. El tíquet d'entrada inclourà un val descompte de 3€ per per l'adquisició de qualsevol cava Gran Reserva. L'organització anirà donant els detalls de l'acte a través de la web www.pimecava.com i les xarxes socials de Pimecava amb el hashtag #ExperienciaGranReserva.

Document Actions