Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

De novembre a febrer tindrà lloc a Olèrdola una campanya de foment de la recollida selectiva

Amb xerrades a tots els nuclis del municipi, lliurament de recursos i l’organització de tallers i exposicions

dijous 27 octubre 2016

L’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, impulsa una campanya de foment de les recollides selectives a partir del mes de novembre de 2016 i fins el febrer de 2017.

La campanya desplega diferents canals per informar sobre la necessitat de realitzar la recollida selectiva; des de la instal·lació de plafons informatius en el municipi, a xerrades informatives,  tallers per adults, així com visites als establiments comercials del municipi i a les llars.

Les activitats tenen per objectiu incidir en la millora de la quantitat i de la qualitat dels residus recollits selectivament, sobretot de les fraccions dels envasos lleugers, del vidre, del paper-cartró i de la brossa orgànica. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Anna Remolà, resumia que el propòsit és anar millorant la recollida selectiva al municipi i resoldre dubtes.(àudio)

Un dels continguts principals de la campanya és la realització d’una xerrada informativa a cada nucli per explicar la importància de separar els residus en origen, com fer-ho correctament, i per retornar les dades sobre la recollida selectiva al municipi, tot donant consells per a reduir els residus a casa. Aquestes  xerrades informatives, obertes a tothom, començaran el dimarts 15 de novembre a les 19:30 h, al centre cívic la Xarxa a Moja. El dimarts 29 de novembre, també a les 19:30 h, s’ha programat la segona de les xerrades al Local Social Rossend Montané a Sant Miquel d’Olèrdola. A Sant Pere Molanta, la convocatòria és per dimarts 17 de gener de 2017, a les 19:30 h, al Centre Cívic Gatzara.A Daltmar la xerrada es farà el dissabte 4 de febrer, a les 12 del migdia; mentre que a Can Trabal s’ha previst el dissabte 18 de febrer, també a les 12 del migdia.

Altres accions de la campanya són la realització de fins a tres tallers i l’organització d’exposicions a les escoles.(àudio)

El primer taller es farà el 20 de gener, dedicat a l’elaboració de decoracions en cartró. El segon dels tallers es planifica pel 3 de febrer, centrat en el reciclatge de l’oli; mentre que el tercer, el 17 de febrer, permetrà conèixer com reutilitzar materials per obtenir bijuteria.

Als assistents a les xerrades se’ls lliurarà un recurs informatiu, un paquet de bosses compostables i l’obsequi d’una bossa reutilitzable plegable que facilitarà a tothom poder fer una compra sense residus. També es podrà recollir a la xerrada informativa un joc de bosses reutilitzables per fer la recollida selectiva a casa dels envasos lleugers, de vidre i del paper i cartró.

El material es farà arribar a cada llar i hi haurà la possibilitat d’obtenir els recursos anant a l’ajuntament, en cas de no haver anat a la xerrada o de no estar a la llar en el moment en que hi passin els informadors.(àudio)

Per a més informació sobre la gestió de residus es pot consultar el web de la Mancomunitat Penedès Garraf, www.serveiambiental.cat.

Document Actions