Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper 30 de maig la Muntanyeta acollirà el 1r Campionat de Catalunya de trail de promoció

L’ organitzarà l’Esportiu Penedès i la Federació Catalana d’Atletisme considera que el lloc “és ideal”
D'esquerra a dreta: J.M Ententas, vicepresident FCA; Toni Satsiteban, Esportiu Penedès; Joan Villuendas, president FCA; Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Pere Sadurní, regidor d'Esports
D'esquerra a dreta: J.M Ententas, vicepresident FCA; Toni Satsiteban, Esportiu Penedès; Joan Villuendas, president FCA; Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Pere Sadurní, regidor d'Esports

dimarts 18 maig 2021

 Diumenge de la setmana que ve, 30 de maig, la finca municipal de la Muntanyeta d’Olèrdola serà escenari de la primera edició del Campionat de Catalunya de trail en les categories de promoció. El campionat serà organitzat per l’Esportiu Penedès, un dels clubs més potents de l’Estat en aquesta modalitat atlètica i referència a Catalunya després d’haver assolit dos campionats absoluts.

El president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, explicava que l’espai era “ideal” per acollir aquest primer campionat català en les categories de promoció.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, es  mostrava satisfet de que Olèrdola es converteixi de nou en la seu d’un esdeveniment esportiu atlètic de caràcter nacional, com ho han estat les darreres edicions dels campionats de Catalunya escolars de cros. Ramírez posa l’accent en què iniciatives com aquestes connecten amb la voluntat de l’Ajuntament de potenciar l’esport i modalitats com el trail. L’alcalde també subratllava que aquestes esdeveniments es podien realitzar gràcies a comptar amb entitats que tenen cura de la seva organització, com ara és el cas de l’Esportiu Penedès.(àudio)

El director tècnic del club i membre de la comissió de trail de la Federació Catalana d’Atletisme, Toni Santistebán, explica que tenien clar que la Muntanyeta era l’indret idoni perquè disposa de serveis com un ampli aparcament, la possibilitat d’oferir una zona de sortida del circuit amb capacitat i recorreguts atractius, adaptats a aquesta disciplina del trail .(àudio)

El campionat preveu reunir a més de 200 atletes federats sumant els participants de les categories sub 14, sub 16, sub 18 i sub 20 . La primera de les proves començarà a dos quarts de 10 i la darrera s’ha programat a dos quarts d’una. Llevat dels atletes de la categoria masculina sub 20, que faran dues voltes al circuit, la resta de categories hauran de completar una volta al circuit que s’habilitarà, de 4 quilòmetres.

Els detalls del protocol que permeti seguir la prova s’estan enllestint. Tal i com apuntava Santisteban, l’accés al públic en punts com les arribades i les sortides del circuit estran limitats i s’establirà control d’accés per evitar aglomeracions, però en la resta del recorregut hi haurà possibilitat d’accés més obert.

Escolta les entrevistes a Joan Villuendas, Lucas Ramírez i Toni Santisteban, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions