Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament d'Olèrdola organitza una ruta per conèixer barraques de pedra seca recuperades

La sortida és gratuïta i s’ha programat el dissabte 10 de desembre, amb sortida i arribada des de la Muntanyeta
Joan Domènech, membre del grup que ha recuperat les barraques, guiarà la ruta
Joan Domènech, membre del grup que ha recuperat les barraques, guiarà la ruta

divendres 25 novembre 2016

La regidoria de Patrimoni i Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola organitza una nova visita guiada gratuïta per a fer arribar a tothom el coneixement del patrimoni del municipi. En aquesta ocasió, s’ha programat per al proper dissabte 10 de desembre una ruta per conèixer barraques de pedra seca que han estat restaurades recentment al municipi gràcies a la iniciativa d’un grup del Centre Excursionista del Penedès. En els darrers mesos, aquests excursionistes han restaurat fins a sis barraques de pedra seca de l’àmbit de la Muntanyeta, millorant-ne els seu accés. Joan Domènech, un dels impulsors d’aquesta recuperació, serà l’encarregat de conduir aquesta visita guiada que permetrà conèixer tres d’aquestes sis barraques restaurades el darrer any.(àudio)barraques2.jpg

S’estima que al municipi hi ha més d’un centenar de barraques de pedra seca. Llevat de les existents a Viladellops, molt ben conservades, la resta presentarien un estat força deteriorat, segons assenyala Domènech.(àudio)

Des de la regidoria s’ha posat l’accent en què, a banda d’explicar el treball de reforma i neteja de les barraques, la visita del dia 10 és un viatge al passat que ens remet a les condicions de treball al camp quan les barraques complien la funció de refugi. Joan Domènech precisa que aquestes construccions, basades en el reaprofitament de materials, van estendre’s entre la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX.(àudio)

Joan Domènech és fill de Moja i el seu coneixement dels boscos de l’entorn del poble ha contribuït a que localitzés algunes d’aquestes barraques. Les tres barraques que es podran conèixer són les de la Muntanyeta, de l’Arnan i del bosquet de l’Arnan. Les altres tres restaurades i que en aquest ocasió no seran visitades són les barraques de Mas Granell, Fondo Pomerar i d’en Tonet.

Per formalitzar la inscripció cal enviar un correu electrònic a l’adreça serveijove@gmail.com. La ruta és circular, amb inici i arribada al pàrquing de la Muntanyeta, i té un recorregut de 3 quilòmetres que es preveuen completar en 1 hora i 45 minuts. Es prega puntualitat i s’aconsella calçat esportiu.

Escolta l'entrevista a Joan Domènech, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions