Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou una nova campanya de cessió de compostadors per a reciclar la matèria orgànica

Es preveuen cedir fins a 12 compostadors i les sol·licituds es poden presentar a l’ajuntament fins el 10 d’abril

dijous 16 març 2017

Amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una nova convocatòria per a cedir l’ús de compostadors domèstics  que permeten reciclar la matèria orgànica. Es preveuen cedir fins a 12 compostadors i les sol·licituds per a obtenir-los es poden presentar fins el proper 10 d’abril, a l’ajuntament d’Olèrdola, en horari de 8:00 a 15:00h.

Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que la campanya s’adreça principalment als veïns dels nuclis del municipi on no hi ha implantat el sistema de recollida porta a porta de la fracció orgànica, com és el cas de les urbanitzacions, les masies, disseminats i Viladellops.(àudio)

Els beneficiaris hauran d’assistir a la sessió de formació sobre la utilització del compostador. El taller d’autocompostatge serà impartit pel Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, el dissabte 29 d’abril a les 10 del matí, al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola.(àudio)

L’objectiu de la convocatòria és fomentar “un ús més racional i solidari dels residus domèstics en el municipi d’Olèrdola”. Per a incentivar l’autocompostatge, també es manté la bonificació del 15% en la quota de la taxa de gestió de residus.(àudio)

A Olèrdola es fan campanyes de cessió de compostadors des de l’any 2012. Des de llavors, ja són seixanta les llars que gràcies a aquest sistema poden reciclar la matèria orgànica i obtenir un adob de qualitat. Durant la recent campanya de foment del reciclatge realitzada al municipi,  s’han fet crides a utilitzar aquest recurs i ja són 6 les persones que han comunicat el seu interès en participar en aquesta nova convocatòria per a rebre la cessió d’ús d’algun dels 12 compostadors.

Pots accedir a les bases de la convocatòria i als impresos de sol.licitud, clicant aquí

Escolta l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions