Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista Fèlix Plantalech prepara una intervenció artística a la Torre de Moja

Està inspirada en la cançó “Digueu-me per què”, de Guillermina Motta, i s’inaugurarà dissabte 16 de juliol a les 19:30h
Fèlix Plantalech
Fèlix Plantalech

dimecres 06 juliol 2022

L’artista vilafranquí Fèlix Plantalech està enllestint els preparatius d’una intervenció artística que ha elaborat per a la Torre medieval de Moja. Porta per nom “Digueu-me per què” i la inauguració s’ha programat dins dels actes previs de la Festa Major, el proper dissabte 16 de juliol, a dos quarts de 8 del vespre. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Fèlix Plantalech ha detallat que 'Digueu-me per què" està inspirada en una cançó del mateix títol de Guillermina Motta. Plantalech va rebre l’oferiment de fer la intervenció a la Torre a través de la Galeria d’art Palma XII. L’artista va visitar la Torre amb la regidora de cultura i l’alcalde d’Olèrdola. El coneixement del monument ara rehabilitat el va emocionar i li va donar peu a reflexionar sobre el trajecte de la vida, que com la  Torre “va de la terra al cel”.  Per a fer la intervenció, li va venir al cap aquesta cançó de Guillermina Motta, que conté versos com  “digueu-me per què estant tan avall sento coses tan altes”.(àudio)

Plantalech detalla que en la planta baixa de la Torre hi haurà una escultura que remetrà a matèria vegetal ”que toca a terra”. Fins a pujar al mirador de la Torre i veure el cel, s’aniran succeint en les plantes del monument “núvols conceptuals” amb l’acompanyament de part de la lletra de la cançó “Digueu-me per què”.(àudio)

Plantalech elabora les seves obres tenint presents tres elements: la reflexió intel·lectual, la dimensió emocional i l’estètica. El propòsit és el de generar emocions i no deixar indiferent al visitant.(àudio)

Fins el 25 de setembre

“Digueu-me per què”  s’inaugura el 16 de juliol, a dos quarts de 8 del vespre. Diumenge 17 de juliol, de 10 a 12h , hi haurà jornada de portes obertes a la Torre. La intervenció es podrà veure fins els 25 de setembre, amb l’obertura de la Torre els diumenges 24 i 31 de juliol i  els quatre diumenges d’agost. I els diumenges 4, 18 i 25 de  setembre.

La instal·lació artística també es podrà veure durant els dies programats de vistes guiades a la Torre. Dins del mes juliol, aquestes visites s’han previst el dimecres 20 de juliol a les 19:30h i el divendres 29, a les 19:00h

Escolta l'entrevista a Fèlix Plantalech, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions